Candede adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bursa'nın İnegöl ilçesinde oturuyorum. Gebze kadar sanayisi hızlı bir şehir ve kiralar ateş pahası cok akıllı dostum. Gebzeyi 2-3-4 e katlayacak fiyatlarda evler var kendi evimde oturuyorum kira derdim yok. Geçen yıl en kral ev 1500 iken şimdi oldu 10k orta halli sarı siteden araştır. Sorun bu değil. Sorun şu kiracıyı eve alırken güzel kiraya oturuyor diye yapıyorsunuz 1 yıllık sözleşme sonra binbir yalanla çıkarmaya calisiyorsunuz. Nerde tahliye sözleşmesi neden yok? 1 yıldan sonra sınırsız sözleşmeye geçiyor bu durum ve mahkemeye versen hakim diyor ki aynı şartlarda %25 zamlı sekilde daire buluyorsun, kiracının taşınma masrafıni karsiliyorsun cikariyorsun. Bir sürü emsal karar var, çevrende de vardır araştır . Bunun etikligi nerede? Hadi onu geçtim bir yılda ekonomi bu kadar kotulesmis bunun sebebi kiracı mi dış mihraklar mi )))? Ben kimseye abii kanun var demedim. Kanunu çıkaran reisi cumhura hemen cimere girip başvuru yapıyorsun diyorsun ki %25 zam beni kurtarmıyor. Sorununu cozuyorsun. Burada gereksiz yükselmiyorsun. Her şey kiracıdan yana olmamalı zaten. Ama onun dışında her yalan dolan bahane ile cikardginda 10x kira ceza yiceksin.
Hocam sen konuyu okumadın heralde, ezbere konuşuyorsun. Konuda bizim kiracıyı yalanla dolanla çıkarmaya çalıştığımıza dair bir ibare var da ben mi göremiyorum? Senin dediğin gibi ev kiraları 10k iken 6k istemekte bence yalan dolan değilde gayet gerçeksi ve iyi niyetli bir yaklaşım. Bizim yaptığımız etik değil ama eve girip 500 liradan fazla vermem ama çıkmamda demek etiklik öyle mi? Sen şu evini bana 2k ya bir kiraya ver de %25 %25 gidelim. Olmadı cimere yazıp hakkını alırsın. Ondan sonra görelim samimiyetinizi. Ekonomi kötüleşmiş eee sen boşver. Sakın zam yapma mahkemeye veririm heee demek etiklik Hayal dünyasından çıkın lütfen. Ekonomi kötü suçlusu kiracılar değil evet ama ev sahipleri de değil tek taraflı bakıyorsun.