akilicaslan3 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam yaşınız benden büyük belli, ama konunun maaş ile alakalı olmadığını anlayamadınız mı? Yani biz ev sahipleri sen 30 bin 50 bin maaş veriyorsun bana da şu kadar kira vermek zorundasın demiyoruz. Diyoruz ki 2+1 rutubetli evler 8k olmuş benim bölgemde. Sen benim 3+1 evimde deniz manzaralı merkeze 10 dk yürüme mesafesinde olan evime diyorsun ki 2k ödüyordum bak hükümetim yanımda 500 lira al sana harçlık. Bir ceket al alabiliyorsan yoksa mahkemeye kadar giderim, diyorsan orda duracaksın. Piyasayı biliyorsun? Evden çıksan dışarıda 8k dan aşağı ev bulamayacağını biliyorsun. Ama abi sen haklısın ben bu evde bedava ya oturuyorum. 6k yapmayalımda 5 bari yapalım demiyorsun. Kanunda kanun diyorsun. 2500 e araç kiralanmıyor biz evden bahsediyoruz. Benim olayım zam vs değil, ben bir yatırım yaptıysam onun karşılığını almam gerekiyor. İşte çalıştığını düşün 5 günlük ücretin yatmasın. Naparsın? Bu da öyle bir şey işte. Herkes kulube gibi evlere 8-10k fiyat çeksin. Ama sen 2k ya oturtuyorsun. 2.5 olsun kanun var. Vay arkadaş ya. Her zaman söyledim yine söylüyorum. Ev sahipleri paragöz değil, ama hayır kurumu da değil. Malın var adam senin malına çöküyor bir de tehdit ediyor. Böyle bir memleket.
Demek istediğimi cümlenin sonuna yazdım aslında. Yani memura maaş verilirken %87 zam verildi son 2 zamda. Gerçek enflasyon %200 olduğunu biliyoruz. Yani devlet memuruna vermezken memur da ev sahibine vermez. Memurun hakkı yenmişken memur ev sahibi hakkını düşünür mü sence?