kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şahsen ben karışmazdım ama rahatsız ediyorsa bunu söylerdim kırmadan ama ailem için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

İnsanların ne giydiğine karışmamak gerekiyor , uyarılır öğretilebilir , tabi neyi nerede ne zaman giyeceğinide bilmesi lazım.

Aslında mesele insanların ne giydiği değil . insanların sizden farklı olması. Tüm konu farklılıklar aslında.

Misal bir muhafazakar aile düşünün , dine öne veren . kendisi çarşaf giymiyorsa çarşaf giyeni eleştiriyor. Saçı açık olanı eleştiriyor.
Saçı açık olan kapalıyı eleştiriyor . çarşaf giyen hepsini eleştiriyor. Kısaca tüm mesele farklılıklar.

Ailenin kendi içinde kültürü , geçmişten gelen alışkanlıklarının dışında bir şey gördüğünde bu ona ters geliyor.

Misal türkiye islamı ile , iran'daki islam muhtemeelen farklı. buradaki muhafazakar birisine irandaki islam kültürü ters gelebilir.

Ben orta seviye geniş bir insanım ( insanları abartmadığı sürece olduğu gibi kabul eder eleştirmem ) kendini çok iyi müslüman ve ahlaklı gören bir çok kişiden daha dürüstüm. İki yüzlü değilim. Tabi bende müslümanım o başka : )

Tuhaf kafalar var millette mesela Kız kardeşinin giyimine karışıyor , ama sevgilisi ile her türlü pisliği yapıyor.

Bizim akrabalar falan var görsen din ağızlarından düşmez , gün geliyor ne pislikler çıkıyor , keza komşu çevrede çok farklı değil. Aldatmalar , para hırsı ile yapılanlar vs. Sorsan herkes mükemmel müslüman.

İnsanoğlunun %99'u iki yüzlü bana göre
Sanırım %1’lik kısmında siz varsınız 😀

şaka yapıyorum hocam 😅 teşşekürler güzel yorumunuz için❤