OFY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Daha fazla gönüllü moderatör alınabilir mesela.
Daha fazla hakim atanamıyor maalesef fiziksel bir müessese aynı kefeye konmasıda beni çok şaşırttı .
Kullanıcılarıda karıştırma hocam ben parayı basıp mod olanlardan değilim 400 Tl ye 6 aylık platin alan biriyim.

Forum adalet dağıtan bir yer değildir.
Forumun adalet dağıtma, husumet giderme, uzlaştırma gibi bir görevi yok.
Siz forumun bir iletişim aracı olduğunu ve yapılan şikayet değerlendirmelerinin tamamen özveri ile fazladan sorumluluk alınarak yapıldığını anlamamamışsınız.
Siz telefonla dol@ndırıldığınızda Turkcell in sorumluluğu var mı?
Siz sahibinden üzerinden dol@ndırıldığınızda sahibinin diğer üyeye yaptırım uygulamasını mı istiyorsunuz?
Hangi banka mahkeme kararı olmadan bir dol@ndırıcının hesabını bir kişinin şikayetine bakıp 6 saatte kapatıyor?
Ticari ve Hukuki mağduriyetinizi giderecek olan kurum mahkemelerdir.
Forum özveri ile husumetlerin arasını bulmaya ve kötü niyetli üyeleri banlayarak temizlemeye çalışıyor.
Ama bu forumun asli görevi değil siz parayı bunun için ödemiyorsunuz.
Ödediğiniz ücret size bazı ticari ve aktivite imtiyazları sağlıyor ama husumet konusnda herkes eşit.

Bu arada moderatörlük para ile olunan bir şey mi?
İlk kez sizden duyuyorum.
Ben Coşkunla hayatımda bir kez geçen sene İzmir buluşmasında karşılaştım.
Foruma senelerdir ücretli üyelik de almıyorum ama Coşkun bana moderatörlük teklif etti.
Hem de şikayet kategorisi için.
Çok meşgul olduğum ve babam hasta olduğu için kabul edemedim.
Bu kategori sorumluluğu taşıyacak insanların zor bulunacağı bir kategori.
Şikayet kategorisi ile ilgilenenler eski forumculuk zamanından kalan ve güvenilir insanlar.
Öyle bir kategoriye güvenilir insan bulmak o kadar kolay değil.
Bu işi maaşlı çalışan moderatörlere vermek ise tamamen başka bir dünya.
Maaşlı moderatör çalıştırdığınızda forumun adalet sağlama görevini kurumsal bir hale getirirsiniz.
O zaman forum para veren üyelere karşı sorumlu olur.

Bir şikayet konusunda şikayet edilen konuya davet edilir ve savunma hakkı için süre verilir.
Nasıl şikayet eden ekran görüntüsü, belge bilgi veriyorsa, şikayet edilen de kendini savunmak için delillerini ortaya koyar.
Moderatör hiç üzerine vazife olmadığı halde bu belgeleri ekran görüntülerini okur tarafları dinler.
Ve sonra karar verir.
Bu iş de sizin istediğiniz gibi 1-2 saatte olmaz.
5-6 saatte işlem yok diye şikayet etmek gerçekten haksızlık.
Öyle sadece sizin iddianız ile kimse hakkında jet hızıyla işlem yapılmaz.