Kiracılar %100 haksız.
Bu işin bu hale gelmesinin tek nedeni mevcut iktidara oy veren dar gelirlilerdir.
İktidar kiraların ve ev fiyatlarının uçması için gerekli tüm koşulları kasıtlı şekilde yerine getirdi.
Şimdi cahil cühelalar ev sahiplerine suç atıyorlar.

1) 3 senedir para basıp piyasadaki para arzını 3 katına çıkararak büyük enflasyon yarattılar. (gidin merkez bankası m1 para arzı grafiğine bakın kendi sitesinden)
2) Faizleri düşürürken dolar satıp doları da baskıladıkları için arzı kolay arttırılamayan ev ve araba insanların paralarının değerini korumak için kullandıkları bir yatırım aracı haline getirdiler.
3) Faiizleri düşürerek ülkenin dövizlerini satıp bitirdikleri için yurtdışından döviz çekmek için gayrimenkul alana vatandaşlık sattılar. Dolarlarıyla gelip ev alanların rekabeti fiyatları yükseltti.
4) Ensarcılık muhacircilik oynayarak ülkeye 10 milyona yakın mülteci doldurdurup karşılanamayacak ekstra barınma ihtiyacı yarattılar kendi vatanında kendi vatandaşını muhacir haline getirdiler..
5) Faizleri düşürüp hem doları hem enflasyonu patlatıp inşaat maliyetlerini uçurdular yeni ev almanın imkanı kalmadı.

Gayrimenkul piyasasının ve kiraların uçması için gerekli tüm adımları atan bir iktidara oy verip sonra ev sahibim fahiş zam yapıyor diyenlerin cehaletini tebrik ediyorum.