kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu tarz aptallar bunu hak ediyor. Senle anlaşsa ne taşınma derdi olacaktı nede çok yüksek kira ödeyecekti. Eski kiracı olduğu için piyasanın altında tutacaktı yine ama ille zıtlaşacak kendi çıkarına ya. Bu tarz direten herkes öyle yada böyle bu duruma düşecek zaten. Orta yolu bulmak yerine herkes kendi çıkarını düşünüyor. Mülk sahibi 1 sene tolore eder 2.sene kardeşim çık der , hadi 2.senede etti diyelim 3. sene artık insan kendini enayi yerine koydurmaz.

Sana gelince 1 Liranın hesabını yapan adam şimdi nasıl 'da 18 bin ödüyor. Seneye onlada zıtlaşıp çıkar başka yerde 40 bine girer artık Kafa yapısı o çünkü bunu hak ediyor.
Sıradan bir vatandaş bunu yapsa anlarımda, ticaret ile uğraşan esnaf, kobi v.s. bile sorgulama yetisini kaybetmiş, bu kafa ile nasıl iş yapıyorlar anlamıyorum.
Kaldı ki ben kirayı şu kadar yapalım bile demedim, demeye fırsat vermedi zaten, belirlenen zam bu kadar, fazlasını vermem dedi. Geçen yıllarda benim vermiş olduğum tavizlere güvenerek hareket ettiğini düşünüyorum.
Hata bende insanlık yaptık, 5. yılda tespit davası açmadım, kontratı döviz cinsinden yapmadım, bazı insanlara iyilik yaramıyor.

Bizimki gibi emsal dükkanların kiraları 35-40k olmuş, Allah biliyor, bu kiraları isteme niyetinde değilim, çıksa bu rakamlara vereyim niyetimde yoktu.
O bir şey söyler, ben bir şey söylerim orta yolunu buluruz diye düşünüyordum. Şimdi 3te1'i kadar yere hem de sokak arasına taşındı.
Şuan ev, dükkan alıp kiraya verme işi o kadar mantıksız ki. Sırf kiracı ile uğraşmamak için bir daha bu yola başvurmam.