lancewood adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mesele belirlenen %25 artış değil, kiracı bir sebeple evden çıkmak zorunda kaldı diyelim (atama olur, il, ilçe değişikliği olur v.s.)
2 bin lira kira öderken, karşısında bir anda 8-10 bin, yerine göre 15bin kiraları görecek, mevcutta ödediği kirayı hiç bir yerde bulamayacak.
Bu durum, toplumda infiale sebep oluyor, bununda sorumlularını ev sahibi ilan ediyorlar.

Örnek vereyim, sene başında benim bir dükkanım vardı. 200m2 kare cadde üstü dükkana 1500tl kira ödüyordu, kendisi ile rakamın ne kadar düşük kaldığını görüştüm, kendisi de rakamın ne kadar komik kaldığını biliyor.
10 yıllık kiracım, devletin belirlediği rakamdan fazla ödemeyeceğini söyledi. Süre aşımından, yeniden kira belirleme veya çıkarma hakkımı kullanmadım. Dükkanı sattım, alan kişi kendisi kullanacağı için ihtar çekti.
Şimdi sokak içinde 75m2 yere 18bine anlaşmış, aradaki uçurumu görebiliyor musunuz? Bunun sorumlusu ne mülk sahibi, nede kiracıdır.

Belirlenen uygulama yanlış, mülk sahipleri bunu dile getiriyor, kiracıların işine geldiği için susuyorlar. Aksi bir durum olsa bu sefer mülk sahipleri susacak, kiracılar isyan edecek.
Doğru birdir, ortada infial yaratan bir durum varsa, mülk sahibi ve kiracı karşı karşıya geliyorsa, sorun düzeltilmelidir.
Herkes işine geldiğinde susar, gelmedi mi ağlarsa, o işler yürümüyor. Millet hesap soracak hesap!
Bu tarz aptallar bunu hak ediyor. Senle anlaşsa ne taşınma derdi olacaktı nede çok yüksek kira ödeyecekti. Eski kiracı olduğu için piyasanın altında tutacaktı yine ama ille zıtlaşacak kendi çıkarına ya. Bu tarz direten herkes öyle yada böyle bu duruma düşecek zaten. Orta yolu bulmak yerine herkes kendi çıkarını düşünüyor. Mülk sahibi 1 sene tolore eder 2.sene kardeşim çık der , hadi 2.senede etti diyelim 3. sene artık insan kendini enayi yerine koydurmaz.

Sana gelince 1 Liranın hesabını yapan adam şimdi nasıl 'da 18 bin ödüyor. Seneye onlada zıtlaşıp çıkar başka yerde 40 bine girer artık Kafa yapısı o çünkü bunu hak ediyor.