Sizi suçlu bulan arkadaşlar muhtemelen bu durumu hiç yaşamamış ya da yaşamış ama paraya ihtiyacı olmayan kişiler. 2.500 TL bugün para değilken 1 yıl sonra muhtemelen marketten 2 kilo et alabileceksiniz bu enflasyon devam ederse.

Bununla ilgili bir çözüm görmüştüm, ben sadece okuduğumu aktarıyorum. Hür iradeniz ile nasıl yorumlarsanız sizin bileceğiniz konu;

"Kiracınız çıkmıyorsa kendiniz yada yakınınız eve taşınacağı konusunda ihtar çekin. Ve öyle yapın. kontrat yapın, perde takın, gerekirse daire boş kalsın. 1 yıl sonra kiraya verin. Gelecek sene muhtemelen 15.000 TL'den aşağıya kiraya vermezsiniz. 1 senede alacağınız kirayı 1,5 ayda amorti etmiş olursunuz. Evinizi de ister depo olarak kullanın, isterseniz kontratsız kiralayın. Yada bu işin cezai yaptırımı 1 yıllık kira bedeli oluyor. Bunu göze alıyorsanız 1 yıllık kira cezasını ödemeyi varsayarak başkasına kiralayın."

Kimse kusura bakmasın, mevcut şartlarda hayatta kalmak bu kadar zorken vicdansız bir yaklaşımla 2.000-3.000 TL kirayı size hak gören kiracınız gidip başka bir daireye 10-15k ödemeyi hak ediyor."