Kontratı sona erdirme hakkı sadece kiracıdadır, ev sahibi geçerli bir sebep göstermediği sürece yıllık süre dolduğunda çıkışınızı isteyemez.
Yani seneye 6 ay önceden sebepsiz yere bildirimde bulunması, sizi çıkarabileceği anlamına gelmiyor.

Sadece zorunlu ihtiyaç halinde ve ödemelerinizi yapmadığınızda süre bitiminden önce çıkışınızı talep edebilir. Bunda da bazı prosedürler var.
Zorunlu haller sadece sahibi, eşi, alt ve üst soyu, bakmakla yükümlü olduğu kişiler ile sınırlı.

Yeniden kontrat yapmak da bir şey değiştirmez. Sessiz kalsanız da, uzatacağınızı söyleseniz de sözleşme otomatik olarak +1 yenilenir.
Siz sona erdirmek isterseniz, süre bitimine 15 gün kala yazılı bildirim ile sözleşmeyi fesh edebilirsiniz.
Ev sahibi ancak 10 kez sözleşme yenilendikten sonra sizi çıkarabilir.
Kontrat 5 kez yenilendikten sonra da kira tespit davası açarak yasal artışın üzerinde artış yapmasının önü açılıyor.

%25 yasal artış sınırınız. İsterseniz %25 artış yapıp hesabına göndermeye devam edebilirsiniz.

Fahiş bir fiyat talebi yoksa anlaşma yoluna da gidebilirsiniz. Benim ev sahibim de yasal artıştan 500 TL fazla talep etti, kabul ettim.