Confidant5 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şirketi açalı 3 sene oluyor. Vergi kısımlarını hatırlayamıyorum net olarak. 2 adet mali müşavir ile anlaştık onlar yürütüyor ingiltere ayağını. Yakın zamanda "kendimi ingiltere'den sigortalı göstersem oradan emekli olup döviz ile emekli maaşı alsam naısl olur" diyerek müşavirle görüştüm. Bu detayları da bana o aktardı. kim uğraşacak ingilterede oturma izni almaya, ilerleyen zamanlarda bakarım nasıl olsa yaş daha 27 diyip vazgeçmiştim. Ama bu kıvama nasıl geldiğimiz hakkında şu şekilde sıralama yapailiirim.
1-) amazon.ae .com. .co.uk ve .de olarak mağazalar açıp bunları ingiltere'den yürütsek nasıl olur diye yola çıkıldı. sonrasında ozon.ru , jumia ve joom eklendi.
2-) ingiltere hesaplarındaki parayı türkiye'de ki şirkete transfer edince o vergisi bu vergisi derken çok komisyon kesiliyordu. Düşük mebla göze batmıyor ama hacim milyonlara çıkarsa komisyonlar yüzbinlerce dolara çıkıyor diye ingilterede bırakalım dedik.
3-) "Parayı nasıl çıkartıcaz oradan" kısmını ingilterede ki şirketi dubaidede göstererek dubaide çok daha düşük komisyon ile türkiyeye alaibleceğimizi anladık ve o şekilde devam ettik. Tabi bunlaırn hepsini mali müşavir ve dubaide ki kontaktlar yardımıyla hallettik. Bu yüzden bir önceki yazımda kesinlikle mali müşavir tavsiye ettim. Onlar sahada deneyimleyip "ya bunu böylede yapabilirsiniz aslında" diyerek farklı kanallara yönlendiriyorlar. Dubai'de vergi çok düşük olduğu ve ingiltere şirketine orada tüm kapılar açıldığı için gitmenizi istemeyip tüm olanakları sağlıyorlar. Dubai'den de payoneer ile türkiye şirketinin hesaplarına aktarım yapabiliyoruz. (Payoneer de transfer hacminiz arttıkça komisyonları çok düşürüyor).

Biraz uzun ve karmaşık oldu ama çok uzun ve detaylı bir konu. sürekli bir şeyler çıkıyor bir şeyler değişiyor. ister istemez kafa karışabiliyor

Kafanızın karıştığı yerleri sorarsanız hatırladığım kadarıyla cevaplayabilirim.
Müşavirler türk mü
Şuan süreç nasıl emeklilik yolunda mısınız
Ne kadar oldu başlayalı