Perfection adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle amp bir tema değil eklentidir, sayfanın amp uyumlu versiyonunu bu eklenti ile sunarsınız.

AMP eklentisini tam olarak kaldırdığınızdan eminmisiniz ? Sayfa kaynağına bakın, alternate olarak belkide hala amp sürümü kaynakta gösteriliyor olabilir. Buda sürekli olarak kaynakta gördüğünden tarama yapmasına imkan sağlıyordur.

Kaldırılmış urllerde sayfayı bir yere yönlendirmek yerine HTTP 404 hatasını verdirmek bana göre daha iyi bir fikir. Tarama bütçesi konusunada fazla takılmanızı önermem.
Arada yanlış bir terim kullanmışım dediğiniz gibi amp tema değil eklentidir. Eklentiyi wordpress panelinden kaldırdım, ardından tüm amp urlleri google'un search console aracılığıyla kaldırdım.

Hepsini yaptıktan sonra Google'dan gelen kullanıcıların amp'li linke tıkladıgında 404 yememesi için 301 ile regex kodunu kullanarak amp olarak gelen url'lerden amp ekini kaldırarak normal sayfalar yönlendirdim.

Google dizinde kontrol ediyorum "bilimuzay.com/amp" diye herhangi bir sayfa dizinde mevcut değil. Kendi indexlerimi kontrol ediyorum amp ekli bir url mevcut değil. Fakat sanırım hala öyle sayfaları taramaya devam ediyor.