Değerli hocalarım merhaba, search console'un bir yapısı olan tarama istatistikleri hakkında kendi web sayfam için sormak istediğim bazı sorular var ve bu konu hakkında düşüncelerinizi almak istedim. Tarama bütçesinin öneminin yeni yeni farkına vardım ve sitem içerisindeki gereksiz tarama sayfalarını vs. kaldırmaya ve bu süreci iyileştirmeye çalışıyorum fakat baz alabileceğim bir değer olmadığı için hiçbirşey ile kıyaslayamadım.

bilimuzay.comadında bir web sitem var içerisinde toplamda sayfalar, yazılar, kategori sayfaları ve yazar sayfaları olmak üzere 60'a yakın sayfa mevcut. Buna göre tarama verilerim şöyle;

Dosya türüne göre olan kısımda sıralama bildiğim kadarıyla Html, Görseller ve javascript olması gerekiyorken benim sitemde js biraz yoğunlukta. Dosyalara biraz göz attım yoğunluk perfmatters ve publisher teması kullanıyor oldugum için better js'lerinden kaynaklanıyor.

Asıl sormak istediğim soru ise şurada yatıyor;

Tarama İstatistikeri Sayfası;

Dizin Oluşturma > Sayfa Sayısı > Yönlendirilmeli Sayfa

Siteyi ilk kurdugum günlerde amp temasını kullanıyordum fakat sonra kaldırdım ve gerekli url'leri google'danda kaldırdım. Fakat amp sürümlü urller hem "Sayfa Sayısı" kısmında hemde Tarama Bütçesindeki "Kalıcı olarak Taşındı" kısmında yer alıyor.

Bu Url'leri buralarda görmem bunların hala tarandıgı ve sitem için bir hata olarak görüldüğü anlamına mı geliyor ve bunları hem Sayfa Sayısındaki sekmeden hem de Tarama İstatistikleri bölümünden bir şekilde kaldırma seçeneğim var mı?

Ve en son olarak da Tarama Bütçesi olarak web sitesi kötü bir durumdamı? bunu kıyaslayacak herhangi bir kaynağımız mevcut mu yoksa herkes sitesini olabildiğince hızlı bir şekilde taratmanın peşindemi?