Ben oturacağım de ver notere çıkmasını iste veya tadilat yapacağım diyerek çıkış isteyebiliyorsun. (Hiç pazarlık yapma istediği zammı kabul etmedim diyerek çıkışa itiraz eder. Direkt çıkışı iste tadilatdan sonra başkasına verirsin kiraya istersen)
Kanuna göre zam konusunda evet kiracı haklı ama ev senin etrafta dediğin gibi 8-15k ise 2.5k'ta oturana şark kurnazı denir.
Piyasının 1/3'üne oturtmaktansa afedersin boş tutarım daha iyi.
Günümüz dünyasında ihtiyacı olan, hali vakti - bütçesi olmayandan çok 1 liranın bile hesabını şark kurnazlığı ile yapmaya çalışanların hali vakti yerinde olan insanlar olması kadar üzücü ve sinir edici bir şey yok. Yolda çoluk, çocuk - hanım ile şuraya gidecek paramız yok diye dilenen adamda gerçekten o para olmasa, bir baba olarak o cümleyi normal de kuramaz. Gerçekten darda olan insanlar geceleri rahat uyku uyuyamıyor, gündüzleri dertli dertli çalışmaya devam ediyorlar. Dar da olmadığı halde böyle kuruşlarla başkaların kuruşlarına rızkına göz diken insanlara acıyorum.
Bu arada umarım bu olumsuz olaylar halkımıza "yatırım amacı ile ev almanın" ne kadar yanlış ve riskli olduğunu gösterir.