Evin yaşı varsa ve müstakil değilse satmanızı tavsiye ederim. Alan kişi emin olun hukuki ve gayri hukuki hakkını söke söke nasıl arayacaksa kiracınız ve yeni ev sahibi düşünsün. Piyasayı kanunlar ile yaptım oldu yapamazsınız arkadaşlar. Piyasa en alt gelir düzeyinden en üst gelir düzeyine kadar tüm insanların oluşturduğu ekonominin bütün hali. Hiçbir devlet şöyle kanun getirdim piyasaya işinize gelirse diye piyasayı şekillendirebilme, oynatabilme gücüne sahip değil. Abd ve Çin gibi 18-20 Trilyon dolar GDP'si olan ülkeler bile... ( Ev sahibi değilim, görünen o ki üst düzey güzel bir proje veya Avrupa, Abd'ye göç etme gibi şeyler olmadan da 20 sene içerisinde olma ihtimalim yok gibi bir şey.)

Yatırım tavsiyesi değildir ama ben böyle bir durumda dediğim gibi evi satıp, parayı kur korumalı mevduata yatırırdım. Her halükarda hangi parti kazanırsa kazansın doların, euronun nominal bir şekilde faizler artsa bile daha fazla bastıralamayacağı, gerçek değerinin oldukça altında olduğu düşüncesi ne yazık ki çok yaygın. ( Seçim sonrasında ülkemize 50-100 milyar dolar veya üstü yatırım girebilme gibi ütopik bir durumda böyle olumsuz bir şey yaşamayabiliriz. )