Merhaba, bende ev aldım 9 ay önce. Kiracı 950 TL'ye oturuyordu, evi almadan önce söylemiştim 2-3 aya çıkacam demişti. Çıkmadı, kiralar yükseldi yükseldi dedi. En son kirada oturduğum için 2-3 ay kalmıştı kontratıma. Yani kredi ve kira kitlenmiştim. Kiracıya 20 bin lira verdim. Çıkması için. Taahhütnamem de vardı Noter'den. Ama araştırdım, en iyi ihtimal 3-6 ay'da çıkartabiliyorsunuz. O da itiraz etmezse. İtiraz ederse davaya dönüşüyor ve 1-2 yıl sürebiliyor demişti bazı arkadaşların avukatları. Mecbur verdik. 9-10 ay 950'ye oturdu ve 20 bin para verdik üstüne.

Kısaca durumu düzgün bir şekilde anlatıp, anlaşma yolunu bulmaya çalışın. Misal veriyorum, 5 bin teklif edin veya durumun ciddiyetini anlatın kendinize göre aceliniz varsa para teklifinde bulunun. Ben o şekilde yaptım. 8-16 bin tl diyorsunuz kiralar. 2.5 ödemeye devam etse en iyi ihtimal taahhütnameniz yoksa 1 yılda çıkarabilseniz (örnek olarak) 30 bin yıllık gelir sağlar, ama 20-30 bin teklif yapıp çıkarırsanız ve 8'e kiraya verseniz 96 bin tl getirir. 96-30 bin teklif -30 bin: 36 bin tl karda olursunuz yinede 1 yılda.

taahhütname yoksa iş biraz zor, uzayabiliyor baya. avukatlardan bilgi alın mutlaka. kiracı hakları çok çok fazla. bunu maalesef kötüye kullananlar mevcut.