4500 teklif edin. Orta yolu bulun. Mahkemede ne olursa olsun adam 2500 verir geçer 1 sene daha oturur. Ev sahibine de kiracıya da yazık valla ne desem boş.
Çık ben oturacağım deyip ihtar çek en fazla 6 ay daha oturabilir diye düşünüyorum. Kiracı haklı evet kanun %25 diyorda enflasyon öyle demiyor malesef :/
Hocam kontrat bitti demişsiniz bunların hiçbirisine gerek yok, kontratı yenilemezsiniz olur biter
Bugün haberlerde vardı %25den fazla isteyen ev sahibine hapis diyordu.
Bende böyle bir konu açmıştım linç yedim.Burda extralı evde en iyi mahallelerden birinde oturuyor kiracımız.2500 tl ödüyor aylık.Normalde 6000 yapacaktık kabul etmedi.Çıkacağım diyor depremden dolayı da müstakil ev bulamadım diyor keyfini bekliyoruz.4 yıldır resmen bedavaya oturuyor zaten.Bu hükümet kiracıyla ev sahibini karşı karşıya getirdi.Ben istediğim fiyata veririm kimi ne alakadar eder.Herkes 6000 e verirken en düşük ben 2500 e niye vereyim arkadaş.Oturanların kendi evi de var kirada.Dükkanı da var.Bizden zenginler.
Mahkemeye verseniz de akp hükümetinin bir kararı var %25 kiraya zam yapılmaz. Yani geçmiş olsun eviniz beleşe gider gibi
Vicdanen sorduğunu yanlış buluyorum.
Kiracinizin 30k tek bir eve para sokması sizi ilgilendiren bir durum degilki kaldiki bir eve nekadar para girdiğini sormak bile çok ayıp bir durum.
Bence assagilayici yani insanlar içinde haha bak sen yerlerdesin ben goklerdeyim havası yaşatıyor.
Kanuni olarak ise Gine haksizsiniz.
Ama sole bir hakkınız var Kiraciniza evin taşınma masraflarını vs karsilarsaniz kiraciniz ev bulup evinizi boşalta bilir. Ama eski kiracinizin tüm taşınma masraflarını karşılamak zorundasınız.
Hocam kiracının evine gitmeden önce telefonlarını ve kameralarını bi şekilde yokedin yoksa show tv de sizi paylaşıp fişleyebilirler
Kıçlarına paçalı don alacak parası olmayanlar gelmiş %25 i savunuyor.Kendileri sanki çok kanuna uyan insanlar.Kendi evleri olsa kimbilir kaç lira isterler.Zannediyorlar ki ev sahibi çok zengin her şeyi alabiliyor.Ev sahibi de insan u lan.O da enflasyondan etkileniyor.
Kontrat vs bitti hocalarım. Yani ortada hiç bir şey yok. Şu eve giren parayı sorulur mu diyen arkadaşlar beni ilgilendirmiyor zaten. Hani çok duyarlı bir milletiz ya biz. Sokağa atılmaz bu karda kışta muhabbetleri dönüyor ya. Ona istinaden söylüyorum. Yani gidip de sen ne kadar kazanıyorsun vs demedik elbette. Ama 2 liralık kirayı gel 2.5 yapalım demek insafsızlık