Merhaba, yeni çalışma odam için bir set toparlamaya çalışıyorum 70*140 cm ölçülerinde bir çalışma masasına sahibim, monitör standları ile kenarlara hafif taşma yapma konusundada opsiyonları değerlendirebilirim.

- Oyun oynama gibi bir amaç taşımıyorum sadece montaj, render, yazılımsal aksiyonlar ve e-kitap okuma gibi eylemler.

İnternette saatlerce dolaştım birçok inceleme videosu izledim fakat, yeni-eski teknoloji onlarca fazla model beni eskitti, mevcut çalışma alanımda kullandığım monitörler Samsung G5 serisi ve DELL 27'' modelleri fakat bunlardan hiç memnun değilim.

Araştırdığım sonuçları ele alarak sıraladığım monitör listesi aşağıdaki gibi, muhtemelen benimle aynı durumu yaşamış arkadaşlar olduğunu düşünüyorum, umuyorum yaşadıkları deneyim ve tecrübeleri bize aktararak doğru seçimi yapmamıza yardımcı olacaklar ve bu konuyu şimdi ve daha sonra okuyacak herkes için aydınlatıcı bir içerik oluşmuş olacak.

49'' Kategorisinde incelediğim birçok video ile belirlediğim 2 adet model
1 => Samsung 49" Odyssey Neo G9 1 MS 240 Hz Dual QHD Quantum ( 5120 x 1440 )
2 => Dell 49 inç U4919DW Monitör, LED, IPS ( 5120 x 1440 )

34-38'' Kategorisinde fiyat performans olarak 2x alınarak farklı bir boyut düşünülebilir
1 => LG UltraWide 35 inç 35WN73A-B Monitör ( 3440 x 1440 )
2 => DELL 38" U3821DW UltraSharp Curved ( 3840 x 1600 )
3 => Dell P3421WM 34'' 3440X1440 60Hz 8ms (Hdmı+Dp+Type-C) Curved IPS Monitör ( 3440X1440 )

27'' Kategorisinde çok fazla yorum ve beğeni söylemi ile belirlenenler
1 => ASUS Proart PA279CV 27 4K IPS HDR ( 3840X2160 )
2 => Dell UltraSharp U2723QE - IPS vesa Led ( 3840X2160 )

Ve son olarak, asla değip değmeyeceğine emin olamadığım maddi olarakta yorucu olabilecek Apple Studio Display - Nano-texture cam

İlgilendiğim ilk ayrıntı zamanımızın çoğunu ekran başında geçirdiğimiz için gözlerimize olan ileri hassasiyetimizi ön planda tutmak. hangi monitör olursa olsun elbette göz yorgunluğuna sebebiyet verecektir fakat monitörden monitöre farklılıkların görüldüğünü biliyoruz, yukarıda örneklediğim monitörleri alan kullanan veyahut bu örnekler dışında satın aldığı monitörler ile yaşamış olduğu tecrübe ve deneyimlerini burada bizlerle paylaşarak ilgili grupların + ve - sonuçlarını tartışabileceğimiz ortam oluşturacak tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

İyi forumlar