hocam çok iyi anladım. o zaman bizim sağlık siteleri bir şekilde bu supplemant indexe düştü. içerikler var ama ne sorgularda çıkıyor ne de anahtar kelimelerde var oluyor.
bu durumdan çıkmak için neler yapabiliriz?
ayrıca şu açıklamayı bize google uzmanıyım diyenler yapamaz. teşekkür ederim ilginiz için.
Bu durumdan çıkmak için hocam (bir sağlık sitesi olduğunuz için) E-E-A-T kriterlerine yönelik çalışmanız lazım. Sağlık kategorisinde yazıyorsanız özellikle aynı kategorideki otoriter sitelerden backlink almak maalesef güncel algoritmadaki en etkili metod, bunu yönergelerde Google dahi söylüyor (hızlı bir şekilde main indexe düşmek istiyorum derseniz). Ha yok ben bütçe ayırmam derseniz site mimarisinden başlayarak tümüyle E-E-A-T'e yönelik bir site yapısı kurgulayıp information retrieval yani siteden bilginin arama motorları tarafından edinilme maaliyetini düşürmeniz lazım. Sizinle aynı kümede yani aynı konuya içerik üreten sitelerin 1 URL'nin indekslenme maaliyeti sizinkinden ucuzsa ve çeşitli sorgudan bağımsız faktörler yönünden rakiplerinizden zayıfsanız (backlink, markalaşma, trafik otoritesi, kullanıcı sinyalleri, Kullanıcı click tercihleri vs vs) ağzınızla kuş tutsanız bu dediğim main indexe girseniz dahi istediğiniz seviyelere ulaşamazsınız. Main indexe girme konusuda aslında tamamen bu değindiğim konuların bir havuzda toplanıp, çeşitli kriterlere göre çarpılmasıyla oluşuyor.
Bu arada ben Google uzmanı diyemem kendime ama profesyonel SEO uzmanıyım. Burada aktif iş alımı yapmıyorum ancak Dijitalzade.com web sitesinin sahibiyim. 2012'den beri aktif ilgileniyorum. Hem TR içinde hem de uluslararası çok sayılı markalarının projelerinde SEO uzmanı olarak çalıştım ve çalışmaktayım. Kişisel web sitem:
oskaygunacar.me
Sorularınız için ben teşekkür ederim.