yiensi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@sedatekin; İslamiyet bölgesel bir dindir ve nurcular vs. farklı bir dindir demişsiniz. O ayetten kasıt şehirlerin anası (merkezi) olan Mekke ve çevresindeki tüm insanlıktır. Nurculara sizden başka din diyen birini de görmedim profilinizde İzmir yazması hiç şaşırtmadı. @SEOmuhendisi; Toplum düzeni farklıdır belli başlı kurallar farklıdır. Örneğin içkinin yasaklanmasından bahsetmişsiniz. Bu toplumun düzenini nasıl bozabilir ? mantıksız. Ama düşünsenize yıllardır insanlar kölelik sistemi ile yaşamış basit bir örnekle Amerika'da aniden kalkan kölelik sistemi toplum düzenini bozdu ve insanlar kölelik sistemine geri döndü. "ABD’de özgürlük taraftarı bazı eyaletlerde kölelik tamamen kaldırılmıştır. Ama Güney Amerika bu yasaklara karşı çıkmış kölecilik uygulamalarına devam etmişlerdir. " Tarihi olaylar sitesinden alıntıdır. Dediğim gibi İslamiyetten sonra kölelik sistemi tamamen değişti zaten. (Bakımını giyimini karşılicaksın, ne yersen onu ne içersen onu içiriceksin. gibi) Hocam 40/1 oranına neden bu kadar takıldınız anlamadım. Minimum tutar 40/1. Dediğiniz gibi 5/1 olsaydı misal siz verir miydiniz ? İnsanların çoğu karşı çıkardı. 10 Milyon servetin varsa 2 Milyonunu kim verir ? Bence kimse vermezdi.
Okumadığınız için bilmemeniz normal. Nurculuk dinini araştırırsanız, bu dinin kurucusu olan said nursinin kendi eliyle yazmış olduğu kitabı (risaleyi nur) hakkında ,“Kuranın indiği arştan inmedir” diyor. Kuranın devamı ve tamamlayıcısı olduğu iddialarında bulunuyor. Ebced hesabıyla kurandan kendisine işaret edildiğini söylüyor. Ben hiçbir kitaptan alınmadım, hiçbir eserden çalınmadım. Ben Rabbânî ve Kur’ânîyim. Bir lâyemutun eserinden fışkıran kerametli bir Nurum diyor. FETÖ gibi nurcular bu yüzden risaleyi nur'a, kurandan daha çok önem gösterir. İnandığınızı söylediğiniz kitabınızın ilk kelimesi oku. İslama inanıyorum diyorsanız biraz okuyun ve araştırın. Kendiniz okumak ve araştırmak yerine, şeyhin şıhın ağzına bakarsanız, işte böyle daha çok 15 temmuz yaşarsınız.

Tüm insanlık mekke ve çevresinde mi yer alıyor? Eğer o ayetten kasıt, tüm insanlık demek ise her şeyi bildiğini ve zamandan mekandan münezzeh olduğunu düşündüğün süper über allahın bizim bu soruyu soracağımızı, senin kadar düşünememiş mi ki, tüm insanlık demek yerine mekke ve çevresi demiş?? İslam'ın bölgesel bir arap dini olduğunu gösteren ayet sadece bu da değil. Zuhruf 3'te biz anlayasınız diye kuranı arapça indirdik diyor. Türk arapçayı nereden bilebilir.. Türk'e gelmemiş çünkü bu apaçık bir arap bölgesel dini. İslamın evrensel değil, bir din olduğunu gösteren pek çok ayet var senin kitabında. Muhammed akıl edememiş bu dine Türklerinde girip, kaçkar önlerinden viyana kapılarına kadar islamı yayacağını mekke ve çevresi demiş. Bu kadar basit, bunu idrak etmek nasıl bu kadar zor olabilir. Sizin beyninizi kim badeliyor. İnandığınızı söylediğiniz dini okuyup araştırın en azından.. Sana araştırılacak bir konu daha vereyim; Çölün ortasındaki mekke nasıl şehirlerin anası oluyor? Hiç haritadan baktınız mı mekke'nin konumuna? Hangi ticaret yolları geçiyor bu şehirlerin anası olacak kadar değerli gördüğünüz mekke kasabasından? Şehirlerin anası gibi bir önem atfedilecek kadar ticaret yollarına yakın olan yer, arabistandaki mekke değil, ürdündeki bekkedir. Bekke kuranda'da geçmektedir.

Şüphesiz yeryüzünde insanlık için kurulmuş, bereketli ve doğru yol kaynağı ilk mabet Bekke de idi. (Ali imran 96)

İlk kurulan cami ve mescidlerin kıblesi de, arabistandaki mekkeyi değil ürdündeki bekkeyi göstermektedir.

bekke > bakka > petra konusunu araştırınız.

Bu arada bilgi ve okuma düzeyimden İzmir'li olduğuma şaşırmamıza sevindim. Esen kalın