@sedatekin; İslamiyet bölgesel bir dindir ve nurcular vs. farklı bir dindir demişsiniz. O ayetten kasıt şehirlerin anası (merkezi) olan Mekke ve çevresindeki tüm insanlıktır. Nurculara sizden başka din diyen birini de görmedim profilinizde İzmir yazması hiç şaşırtmadı.
@SEOmuhendisi; Toplum düzeni farklıdır belli başlı kurallar farklıdır. Örneğin içkinin yasaklanmasından bahsetmişsiniz. Bu toplumun düzenini nasıl bozabilir ? mantıksız. Ama düşünsenize yıllardır insanlar kölelik sistemi ile yaşamış basit bir örnekle Amerika'da aniden kalkan kölelik sistemi toplum düzenini bozdu ve insanlar kölelik sistemine geri döndü. "ABDde özgürlük taraftarı bazı eyaletlerde kölelik tamamen kaldırılmıştır. Ama Güney Amerika bu yasaklara karşı çıkmış kölecilik uygulamalarına devam etmişlerdir. " Tarihi olaylar sitesinden alıntıdır. Dediğim gibi İslamiyetten sonra kölelik sistemi tamamen değişti zaten. (Bakımını giyimini karşılicaksın, ne yersen onu ne içersen onu içiriceksin. gibi) Hocam 40/1 oranına neden bu kadar takıldınız anlamadım. Minimum tutar 40/1. Dediğiniz gibi 5/1 olsaydı misal siz verir miydiniz ? İnsanların çoğu karşı çıkardı. 10 Milyon servetin varsa 2 Milyonunu kim verir ? Bence kimse vermezdi.
İzmir konusunu açar mısınız öncelikle, şahsın yorumu ile İzmirli olmanın ne alakası var?
İçkinin yasaklanmasının toplumun düzenini bozmasından bahsetmiyorum, gelecek itirazdan bahsediyorum. Zira köleliği kaldırmak da toplumsal düzeni bozmaz, sen köleye para karşılıgnda aynı işi yaptırırsın. Kölelik gibi günün koşullarına göre sözleşmeli bir işçin olur, ancak özgür olur, isterse başka yerde işçilik yapabilir vs. Ancak bu durumda bedavaya yaptıracakken para vermek (işçilik) birileri tarafından itiraza sebep olacaktı. Ve ben aynı itirazın içkiye veya o zaman yasaklanan herhangi farklı yaygın bir kültüre de geleceğini örneğini verdim. Yanii diğerleri yapılırken, bu neden yapılamadı? Bence ekstra bir zorlugu yok pek çok gelen uygulamadan. Sen puta tapan adamı Allah'a inandırmışsın, köleliği mi yasaklayamayacaksın hocam?
Benim soru felsefemi anlamadınız, konu ABD, Fransa falan değil.
Son ilahi din diyoruz değil mi ? Allah'ın son kelamı diyoruz, onun üzerine bir kural, bir söz olabilir mi? Ve Allah'ın insanlara gelen son sözü ise, benim felsefemde kölelik pekala kaldırılıp yerine modern kölelik dediğimiz işçi sınıfı da olsa birşey getirilebilirdi "Allah'ın emri" ile. Putları kaldıran bir din bence köleliği çok daha rahat kaldırabilirdi. Yanılıyor muyum? İşte yanılıyor olabilirim ancak neden yanıldıgım konusunda tatmin edici cevap alamıyorum.
Ben 40/1 e e takılmadım, sadece sorguluyorum. Siz diyorsunuz ki 1/5 olsa kimse vermezdi? O zaman burada bir pazarlık mı var? Yani aslında 1/5 i olsa kimse vermez beni dinlemez, o zaman 1/40 mı yapalım ? böyle mi işliyor hocam mantık?

Aynı yer eçıkıyoruz, adam putu bırakıp Allah'a inanmış, malını mı sakınacak? Anlayamıyorum