yiensi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kölelik aniden kalksaydı toplum düzeni bozulurdu. Toplumun işleyiş şeklini birden ortadan kaldırırsan insanlar ne yapacağını bilemez. İslamiyette aşama aşama kaldırmıştır. İslam gelmeden önceki kölelik ve İslam'dan sonraki kölelikte tamamen farklı. Basit bir cevap. 40/1 Oran kime göre neye göre az 1 Milyon serveti olan biri 25.000 TL bağışlaması gerekir.Fazlasını da yapabilirsin.
toplumun işleyişine girersek hocam, islamla gelen pek çok katı kural toplum işleyişini değiştirmedi mi?

bu konuda sosyolojik olarak size katılıyorum evet, ancak son ilahi din ya, aslında bir nevi Allah'ın insanlara son emirleri. Bu son emirlerde o gün adaletsizlik yaratan bu durum çözülmemeli miydi? Eğer erkense o zaman son din de olmamalı günü gelince bu konuda bir vahiy gelebilmeliydi. Bu düşünce yapısında kaçırdıgım şey nedir?

Zekatla ilgili olarak da, kime göre neye göre demişsiniz, bana göre düşük bir oran. Bence 10 da 1 ini, 1 veya daha fazla fakire dağıtılması emredilebilirdi. 9 u yine kendisine kalır. 5 de 1 bile olabilir. Çünkü her konuda tasarrufu öreten, israfı reddeden bir dinin o kadar malın sadece 1 / 40 ını bağışla 39 u sana kalsın demesi de bana garip geliyor