rsmalee adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
20 liraya satsam 9 lira kargosu ve yüzde %18 komisyon var geriye 7,4 TL kalıyor buna kdv dahil hem de 8 liraya alacağım 60 kuruş her üründen zararla satacağım bir de sen ürünü 9,49 liraya satıyorsun buna kargo ve komisyon ödüyorsun hadi trendyol %1 komisyon alsın senden kargoda yarı yarıya alsın kdv falan da saymayalım 4 lira kalsın sana üstelik maliyet hesabı da yapmadım ,tek tek kargo ile uğraşıp imkansız şeyleri yazdım hemde 4 lira kalacak toptan 8 liraya satacaksın

hocam keşke bu kadar BİLGİSİZ olduğunuzu herkese belirtmeseydiniz...

EVET , ben ürünü 9.49 tl ye satıyorum. önceden 9.99 tl ye satıyordum çünkü eskiden bu ürünü benden daha ucuza satan yoktu ve BuyBox ta 1ci idim.Sonra bi rakip çıktı o fiyatı 9.50 yaptı ve bende 1 kuruş indirirerek yine buybox ta birinci oldum.

NEDEN 9.49 lira ? . çünkü eskiden 75 tl ve üzeri siparişlerde kargoyu biz ödüyorduk. şimdi 100 tl ve üzeri alışverişlerde kargoyu biz ödüyoruz .(öneceden de şimdi de 5 desiye kadar anlaşmalı kargo tutarı 25 tl)
alan müşteri hep 10 adetten aşağıya alıyor ve kargoyu KENDİSİ ÖDÜYOR. eğer müşteri 10 tane alırsa bile 10 tane ürün tutarı 94.90 tl olduğu için yine kargoyu müşteri ödüyor.bugüne kadar kimseye aynı anda 10 ve üzeri satılmadı.

SONUÇ OLARAK : 1 ürün satıldığında 1,45 TL yüzde 18 komisyon trendyola gidiyor.HARİCEN , kimse sana ille de trendyolda sat demiyor, HARİCEN ille de kimse sana bnm sattığım fiyattan sat demiyor.HARİCEN fabrika çıkışı 14 tl , millet genellikle 20-25 tl ye satıyor. kendi sitende ,diğer alanlarda,fiziksel dükkanda sat.zaten hepsini blok satışı ile versem ,ben satışlarımı kapatacağım,çünkü elimde olmayacak.

bilip bilmeden , kendiniz kadar aklınız ile , ZATEN ALMAYACAĞINIZ ürüne yorum yapıp , kendi çerçevenizce yaptığınız ve yapacak olduğunuz yorumları kendinize saklıyınız. kimse sizden yorum yapmanızı beklemedi,beklemez de.

SADECE YAPANLAR KAZANIR,DÜŞÜNENLERİN YERİ TAVUK BUĞDAY AMBARIDIR.