fake adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Wi-Fi alıcılarının (tel tablet gibi) da Wi-Fi 6 standartında olması gerekiyor. Eğer kablosuz bağlandığınız telefon wi-fi 6 desteklemiyorsa, desteklediği en yüksek hızı alırsınız. Aynı zamanda modeminizin de kablosuzu Wi-Fi 5 GHZ desteklemesi ve ayarlardan açık konumda olması gerekiyor. BT cihazları açıkken wi-fi seviyesi düşüyorsa 5 GHZ kanal ayarını değiştirmeniz de fayda var
Baktığımda destekliyor gibi gözüküyor fakat tam olarak anlamadım açıkçası. Kanal otomatik olarak ayarlı ek olarak.

hyPerdarKness adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kablosuz ağların sinyalleri bir çok şeyden etkilenir. modemin kalitesi, test yaptığınız cihazın wi-fi kartı, test ortamı, sinyali kesecek/zayıflatacak unsurlar ve başka durumlar belirleyici olur.

yazdığınız modem klasik türknet'in abonelerine verdiği modemdir. bende de var aynısından ancak wi-fi sinyal kalitesi ve çekim gücü düşük olduğu için kullanmıyorum.

tavsiyem access point alıp kullanmanızdır. wi-fi 6 destekli, en az 2000 ve üzeri mbps hız sağlayabilen bir cihaz işinizi görecektir.

modeminizi değiştirseniz bile, yine kablosuz bağlantı da özellikle telefon gibi cihazlarda 900 küsürlü rakamlar göremezsiniz.
Modem ile aramda mesafe olmaksızın deneme yaptım, sonuç aynı şekilde.
Modem arayüzünden baktığımda ise 860 küsür mbps verdiği yazıyor 5Ghz'nin ama alamıyorum orası ayrı.

frozturk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hem modemi hem de cihazları tekrardan test edin gerekirse modemi sıfırlayın.Modemde sıkıntı yoksa sıfırlayınca düzelecektir
Son çare sanırım hocam, teşekkür ederim ilginize.