bana kalırsa sebebi vergi ve / veya prosedür mevzuları, türkiyede vergi şartları çok ağır, prosedür de öyle, adamlar da para kazanamayacağı ülkeye girmek istemiyor.
kötüye kullanım ile bir alakası yok. kötüye kullanan ödeme yapandır işletme değil, kaldı ki ben stripe kullanıyorum maltada yaşadıgım için, kötüye kullanımda stripe a giren çıkan birşey yok. fraud mu var, işlem başı 15-20 euro kesiyor senden. ilk kullandıgım ay tecrübesizlikten xx.xxx tl zarar etmiştim, ondan sonra gerekli tedbirleri aldım, hiç bir fraud işlem olmadı. olsa da stripe ı bağlamaz o nedenle bu konuyla alakası yok.
paypalda, bookingde vs. mevzu neyse bence aynı mevzu. istiyoruz ki herkes deli gibi vergi versin, hukuki olsun olmasın her veriyi paylaşsın. avrupada zorunlu olmadıkça hiç bir firma hiç bir kurum ile tüm verileri paylaşmaz, bu kişisel hak ihlalidir, ancak haklı bir gerekçe ile ilgili kurum talep ederse paylaşılır. firmalardan hiç bir ülkenin istemediği prosedürleri istersen adam da gelmez senin ülkene hizmet vermeye.