cengizclskn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu dışlanmışla alakalı değil. Hükümet 2016'da Türkiye'ye hizmet veren ödeme şirketlerine sunucularını Türkiye'de tutma zorunluluğu getirdi. O dönemde Paypal dahil tüm ödeme sistemleri Türkiye'den çekilmek zorunda kaldı.
O dönemde dijital ortamlarda iş yapan bir çok kişi ülkeyi terk ederek işlerini başka ülkelerde devam ettirmek zorunda kaldılar. Kısacası bu ülke insanını dışlayan yabancılar değil, bu kanunu çıkaran yöneticilerdir.
Hocam sanal posunu geçtim yukarıdaki mail konuşması wasabi depolamaya ait. Adamlar ücretsiz trailer veriyor 1 tb kart girmeden ama ödeme yapmamıza izin vermiyor. Vpn açıldığı an ödemeyi alıyor.
Sanal pos konusunda bizin ülkemizde sunucularını barındıran ödeme kuruluşları neden yurt dışı ödemelerine limit koyuyor? Belirli noktadan sonra ödeme alamıyorsunuz. Aldığınız ödemeleri de itiraz gelmese bile iade ettirebiliyorlar.