sürekli konuşuyorum hocam onunla oda istiyor fakat söylemek istemiyor bende ne yapacağımı şaşırıyorum, ne isterse yapıyorum yardımcı oluyorum
Kardeşinin yaşı kaç bilmiyorum ancak 18 yaşındayım ve bu yollardan geçen biri olarak söyleyeyim.
İşler şirketleşmeye gelmediği sürece derslere odaklanmaya devam edebilecek kıvamda yani bir yandan yazılım/cyber sec öğrenmeye devam edip bir yandan derslerine çalışabilir. Bu da ailenizin gözünde problem teşkil etmeyecektir.
Ancak kardeşiniz kendisini çok geliştirip para kazanmaya başlarsa derslere odaklanamayabilir. Çünkü hem iş götürmek hemde okulla uğraşmak çok sıkıcı ve vakit israfı oluyor.
Siz kardeşinize hem normal eğitimine devam etmesi için moral destek verin okuldan kopmasına izin vermeyin aynı zamanda kendisinin bilişim sektöründe ilerlemesine izin verin.
Ufak bir detay daha bahsedeyim bilişim teknolojileri birilerinin teşviği ile değilde merakla kuracalayarak daha iyi öğreniliyor/çözülüyor. Bu nedenle kardeşinizi sık boğaz etmeyin kendi kararlarını kendi versin
Dipnot : Özel okul iyi fikir (yazılım okulundan bahsediyorsunuz diye düşünüyorum) ancak aileniz baskı kuracaksa hiç gerek yok. Artık internette her şeyin kaynağı var okulda 40 dakikada öğretilecek şeyi 5 dakikada bir video ile çözer kardeşiniz.