t3az adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir freelancer platformundan bir geliştiriciyle bir yazılım uygulaması için anlaştım ve bana 3 revize hakkım olduğunu söyledi. Ben de şu şu eksik diye belirttim ve bana 3 adet revize hakkımın olduğunu benim 4 adet özellik istediğimi ve bunun 4 adet revize olacağını belirtti. Benim bildiğim şey istemiş olduğum özellikleri atarsa 1 adet revize hakkımı kullanmış olurum. Şimdi revize ne demek? Bir doğrusunu söyler misiniz?
İstediğiniz revizenin karmaşıklığına göre değişir.
Revize demek spariş öncesi eksik belirtilen özelliklerin yazılım bittikten sonra eklenmesi değildir.
Bir yazılım isteyip yazılım bittikten sonra minor değişiklikler listesi tek revize sayılır.
Yani arka plan rengi, font ve tasarımsal bloklarda değişiklik tek bir revize olarak yapılabil,r.
Ama daha önce bildirilmeyen ek bir xml entegrasyonu tek bir revizyon olarak sayılabilir hatta revizyonu aşıp ücret bile çıkarılabilir.
İstediğiniz revizyonun kaç saatlik işe denk geldiğine göre değişir.
Bazen tek bir revize istersininiz ve o yazılımın bir çok bölününün tekrar yazılması ve kodlanması gerekebilir.
Ben 10 saatte yazılımı yaptırırım sonra 5 er saat sürecek 3 ayrı revizyon veririm denilemez.
Yazılım isteyenlerin fiyat alırken bildirdikleri özelliklere sadık kalmaları gerekir.