Şu 3 günlük dünyada birbirimizi kırmaya üzmeye degermi arkadaşlar.

Olay siyasi bir munakasaya dönmüş resmen.
Bu yasadıgımız depremde gordumki hakikaten bu dünya 3 günlük bu gün belki varız ama yarınımızın garantisi yok.

Siyasiler ceplerini doldururken bundan hiçbir kazancı olmayan biz halk onlar için tartışıyor kavga ediyoruz. Bence gerek yok.
Saygılar..

Kriptol adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
biz togg diyoruz adamlar HONGQI HS5
BHE Digital adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Birbirine benzemeleri gayet dogal hocam

Siz bu duruma seviniyormusunuz üzülüyormusunuz oda ayrı
ismailadem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sanırım bu 2017 de vardı :/
sdu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Daha önce de çok konuşuldu bu konular. Pininfarina başka firmalara da benzer tasarımları yapıyor. Önemli olan marka oluşturmak ve devamını sağlamak. Neye benzediği kime benzediği önemli değil.
BURKUT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ysnyImz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sen olayı yanlış biliyorsun bro biz yarın öğlen ürettik onlar bizden çalmış olabilirler hemen asın bayrakları dava açıyoruz... Zenginin malı züürtün çenesi mevzusu şu ülkede gerçekten 1.2 m verip araba alabilecek kaç vatandaş var anlamıyorum neyse sonuçta Türkiye Cumhuriyeti adıyla üretiliyor Alana da kullanana da hayırlı olsun ne diyelim...
StkGOK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1 - 0'dan büyüktür, Saygılar
LORD01 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
benim ülkem bir araba üretiyor hocam buna çok seviniyorum . Ne kadar da alamasamda

Ürettiğimiz bu otomobilin bazı kesim tarafından yüzde yüz yerli ve milli denmesine de üzülüyorum..
kome adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yıllık vergisi 30 000 tl

yani arabayı bedava verseler , hava ile çalışsa yani sari da beleş olsa bu arabaya parası yetmeyecek milyonlarca hesapsız vatandaş gurur duyuyor???
BHE Digital adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hiçbir otomobil %100 yerli olamazki.
almanyada üretilen mercedesin bile 3 5 parçası türkiyedenn gidiyor
C4N34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bahsettiğiniz HONGQI HS5 ile TOGG arasında ciddi anlamda farklar var tabi benzerlikte var. Çok uzun yıllardır Otomotiv sektöründeyim lisesinide okudum üniversitesinide okudum bu tarz üretimlerin olması gayet normal açık konuşmak gerekirsede bu işlerde yerlilik dediğiniz kavram patent ve üretim izniyle bitiyor. 2016 Yılında Toyota Sakarya fabrikasında kalite kontrol görevinde araçların fonksiyonlarını test ederken bir çok detayına kadar inceleme fırsatım oldu inanın Toyota dediğimiz arabanın yerliliği sadece Toyotanın Japonyaya ait olması onun harici %60'lık parçaların farklı firmalar/markalar olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. 2019 yılında Honda Gebze fabrikasında çalıştım durum yine aynıydı kısacası yerlilikten kastınızın civatasına kadar kendi üretimimiz olmasını istiyorsanız dünyada böyle bir araba bulunmuyor.

dünyadan size örnek vereyim;
Toyota GT86
Subaru BRZ
Scion FR-S
-
Fiat Egea
Dodge Neon
Katılıyorum hocam size..

Hatta bir çok büyük otomobil firmaları bile bir birine benzeyen araçlar üretmişlerdir..

Benim veryansın ettiğim konu. Bazı vatandaşların yüzde yüz yerli ve milli deyip bunu ölümüne savunması.
bizi aydınlattıgınız için teşekkürler..
sdu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ona yapacak birşey yok. Herkes birşeyler diyecektir. Her gün özellikle de Çin'de bir sürü otomobil markası çıkıyor ortaya bu elektrikli araç furyası başladığından beri. Bir süre sonra patır patır yok olacaklar. Bu süreçte en azından yerli bir markamız ayakta kalabilirse iyi olur.
C4N34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sevgili hocam %100 yerlilikten kasıt burada civatasına kadar yerli üretim olması değil yanlız yurt dışı firmaların ülkemize gelmesi için ortaklık bulunmaması ile ilgili kısımdan bahsediliyor örneğin; Koç holding ve Ford - Anadolu Grubu ve Honda gibi düşünebilirsiniz. Yani TOGG'un türk ortakları dışında farklı bir ülke ile bağlantısı olmadığı hakkında %100 yerlilik söz konusu ediliyor.
ysnyImz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Boşuna tartışıyorsunuz bakın adam ne yazmış konunun özü burası yok çalıntıymış yok bilmemneymiş %100 yerli diyebiliyorsan bu benim otomobilim de diyebilmen lazım. Valla benim kapımın önünde 1.2 milyonluk bir aracım hiç olmadı...

Mesela; TOGG'un ülkemize kazandıracağı katma değer. Bu otomobil, uluslararası arenada Türkiye'ye ne gibi kazanımlar sağlayacak? Ya da TOGG'un fiyat olarak Türkiye'deki herhangi biri için ne kadar 'ulaşılabilir' bir otomobil olacağı hala tartışmaya açık bir konu..

yani eğer maaşlı çalışıyorsanız rüyanızda görürsünüz o nedenle girmeyin bu mevzulara bırakın alabilecekler tartışsın ...
Dacia içinde aynı seyı soyluyorlardır . Suan Tr de belirli bir piyasa olusturdu hocam.
erkancan_87 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaslar size ne yerli mi degil mi? Zaten ne önemi var. En iyi araba satin alıp binebildigimiz arabadır. Toyota nın, opel in boyle bir derdi yok çünkü zaten adamlar tüm dünyaya her yil milyon tane satiyorlar. Muazzam katma degerleri var ulkelerine. Togg un ic piyasaya satılması nin bana veya ülkeme bir faydasi yok. Dünya da reklamını yapabildiğimiz ve döviz getiren ürün yeğdir. Samsung un, iphone un nerede uretildigini adamlar onemsemez. Ama iphone un yillik kazancı ulkemizin yillik butcesinden fazla. Aslolan budur. Yoksa togg yerli imis değilmiş bana ne. Kaldı ki ben bir milyon TL üstü araba alacak olsam togg almam. Bir kaza yapsam arka camurlugunu hemen bulundugum ilde degistirebilecegim, kolaylikla hem orjinal hem de yan sanayi far bulabilecegim araç alirim. Hatta daha açık konuşayım, mevcut aracimin ve esimin aracinin toplam degeri 1.8m ama mantıklı araclar.
alper5115 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
gerçekten üzülüyorum şu işte x markanın 5-10 parçası da türkiyeden gidiyor diyenlere güzel yaşıyorlar adamlar kendi tasarımı olan ürünleri 3.dünya ülkelerinde işçilik ve malzeme ucuzluğundan bulundukları fabrikalarda ürettiriyor bu arkadaşlar da sanıyor ki x ülkesi olmasa adamlar üretemez
WebWizard adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Araba yapma sözü verdik. Neyse araç üreten firmalara gittik dedik araç yapacağız. ..

Bize bir broşür verdiler baktık şöyle arabalara, en heybetli sağlam gözüken göz dolduran bir araç olarak bu arabayı gördük. Dedim yanımdakilere bu iyi mi?

Evet efendim bu araç iyi dediler. Neyse verdik oradan bir kaç sipariş . Sonra baktım herşey iyi.

Bu sefer dedik çok gerçekçi oynayalım. Kurun Bursa'ya fabrika herşey kusursuz olmalı ki halkımız inanmalı..

Bir kaç tane büyük şehirde de tanıtım yapalım. İnanmayan zaten çok üstün zekadir.

Herşey böyle başlamıştı.
yunnux adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
isterse uzaya günlük giden gelen araçlar yapsınlar,halkın büyük çoğunluğu yoksullukla mücadele ettikten sonra neye yarar.
Abdullah07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Olur mu ya bütün cafeler dolu ,bütün alışveriş merkezleri dolu ,trafikde arabadan geçilmiyor ekonomi süper ya dünyada enflasyon var ya almanya bizi kıskanıyor , hep dış güçlerin oyunu ! başka ne söz vardı unuttum =)
Saitama adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu arada onun fiyatı 100.000 yuan
inceprivate adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
marka olup yurt dışına açılabilirlerse sıkıntı yok bence
SmhCLK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam vergi ile ilgili bilgi bulamadım paylaşabilir misiniz? otomobilde 3bin motor üstüne 32k vergi çıkıyor. Elektrikliye nasıl o kadar çıkar inanamıyorum paylaşırsanız memnun olurum.
dll adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben bu arabayla övünmem için satın alabilmem gerekiyor.
Yani fiyatı 300-400bin tl olursa helal olsun derim.
10.000 tl maaş alıp, 1 milyon tl bu arabaya veremedikten sonra yerli otomobilin bana ne gibi faydası var.
Sadece kendimi değil tüm asgari ücretle ya da memur maaşıyla çalışanları düşünüyorum.
Bu aracı nasıl alacaklar?
Alamadığımız, binemediğimiz bir yerli malı ile neden övüneyim, banane.
rowCount adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Önce kendi ürettiğimiz malın bir tadını çıkartsaydık iyidi ama döviz kuru tatlı gelmiştir
Galileo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu markanın, bu modeli 2018'den beri var. Muhtemelen Pininfarina aynı dizaynı ufak rötuşlar yaparak birden fazla firmaya satmış. Vietnamda üretilen VinFast diye bir marka var oda aynı dizaynı kullanıyor.
hakanharputlu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sahte diye diye kendiniz sahteleştiniz.Artık sizin gibilere cevap vermeye tenezzül bile etmiyoruz.
Sihalarda oyuncakdan evet.....
TurkMet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Varank biz Togg diyoruz, onlar soğan diyor demiş.
Evet biz soğan diyoruz.
Sofrada tampon tekerlek kemirmiyoruz. Gelişmiş ülke olmanın temeli tarımda kalkınmaktır. Tarım mahvolmuş gıda fiyatları bütün dünyada düşerken bizde yükseliyorsa önce soğan, sonra togg.

Saçma sapan argümanlarla tabanını konsolide ediyorlar. Soğan da lazım togg da lazım. Togg'un da monster gibi toplama bilgisayardan farkı olmadığını herkesin bilmesi lazım.
rakar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sihaların bana bir kârı yok. Erdoğanın damadı zengin olacak diye böbürlenmem henüz o kadar aklımı yitirmedim. İktidar gittiği zaman göreceğiz oralara ne kadar kamu kaynağı aktarılmış, ne kadarı yurtdışında villa almak için kullanılmış göreceğiz.

Ayrıca orada çalıştığını söyleyen sahtekarlardan hala video bekliyoruz. 2 haftayı geçti gelemedi bu video.

Bu ülkenin ordusunun kozmik odalarına bile daha rahat girmişlerdir, fabrikadan görüntü almak yasak herhal
Bir mesela daha öyle kolay kaçmak yok. 5 metre araziye sözde temel atmak için beton dökme sahtekarlığı yapacak kadar şova aç insanlar, fabrikadan üretim bandından görüntü vermiyor he mi ? Cool story bro.
Belli ki yaşın küçük.Ülke adına yapılan her yatırım anında senin cebine yansımaz.Sen ticaretlede uğraşmamışsın belli ki.
Sana burda iktisat - ekonomi dersi veremem. Tek tafsiyem ülken adına yapılan hiçbirşey den sevinemiyorsan bu ülkeden farklı ülkelere gitmen.
Yerliliğin ve milliliğin kalmamışsa bu ülkeye hiçbir karın kalmamış demektir.Bu ülkenin sana verecek hiçbirşeyi yok.
Bu arada kapağın büyüğünü yemeden olmaz aşağıda bant ve üretim anının görüntüsü;

https://www.youtube.com/watch?v=05qaI38iRYQ

Kapak 2 ;

https://www.youtube.com/watch?v=46Hs8LK645U

Demek milletin 2018'de tanıttığı aracın fabrika görüntülerinin üzerine TOGG yazınca araba bizim oluyor. E süper sen şimdi 5 6 tane çekmişsindir kapına. Ne de olsa iki montajlık iş.

Edit : İmkanımız olduğu taktirde bu ülkede duracağımızı sana hissettiren şey ne ? soğan ekmek mi ?
Ben senin gibi cahil değilim kardeş.Ticaretle uğraşıp kendimi geliştirdim aptallar gibi sadece birşeyleri eleştirip olduğum noktada kalmadım ve çok şükür soğan ekmeğe muhtaç değilim.
Bu attığın görseller neyi değiştiriyor gerçekten anlamıyorum seni.Mesela birşeyi 10 liraya üretip 20 liraya satmak değil mi? Yıllarca bor madenlerimiz olduğu halde bizden alıp işleyip bize satmadılar mı ? Neyin kafasını yaşıyorsunuz Allah aşkına ?
Neyse imam gazalinin bir sözüyle bitiriyorum ;
İmam Gazali... “Bugüne dek girdiğim her ilmi tartışmada galip geldim, lakin bilmediğini bilmeyenlerle girdiğim hiçbir tartışmayı kazanamadım!”
Bor madeni mi ? Yahu sen daha domatesi işleyip salça bile yapamayan bir ülkesin. Ne madeninden bahsediyorsun? He lozanda gizli maddeler var 2023te süper güç olacağız dediniz, soğan ekmeği arar oldunuz. Daha da beter olacaksınız inşallah.
İmam Gazali... “Bugüne dek girdiğim her ilmi tartışmada galip geldim, lakin bilmediğini bilmeyenlerle girdiğim hiçbir tartışmayı kazanamadım!”
Mensubu olduğun güruhun serzenişlerini aktarıyorum sana. Soğan 25 tl diyor alamıyoruz diyorlar. Peynir 200 tl kıyma 300 tl diyorlar. Sen mirasyedi bir toraman olabilirsin o beni ilgilendirmez.
Sen de her sıkıştığında karadenizde gaz çıkaran akp gibisin. Sıkıştıkça gazali
Kardeş daha bor madenimizden haberin yok gözüne seveyim tartışmayalım troll sevinderecek durumda değilim.
Bolanka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dış minnakların oyunudur. Biz 600 yıldır TOGG üzerinde çalışıyoruz. Vatanımızı bölemeyecekler bayramızı indiremeyecekler. Ayrıca herkes bizi kıskanıyor. Atomu bile reis parçaladı haberiniz yok. En büyük biziz ve rabia. yaşasın Kudüs kahrolsun israil. Kahrol Esed.
Yavuz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu araba içten yanmalı motora sahip bir araç değil mi togg elektiriklli bi model
YT_OGUZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yunanistan kendine ait olmayan yiyeceklere bile sahip çıkıp arkasında durup kendileriyle övünürken, biz bu şekilde ülkemiz adına katkı sağlayacak her şeyde parti veya kişiler üzerinden konuyu kişiselleştirerek kendi ülkemizi yüceltmeyi ve asla yapılan bir şeyle gurur duyabilmeyi beceremedik.