Sorun şuki başka bir domaine yönlendirip test ediyorum. 1 Dakika sonra yönlendirmeyi görüyor. Ancak istediğim ve yönlendirdiğim domaini bir türlü görmüyor
Yani nasıl bir problem var bende bilmiyorum
Hocam yazdığınızı sordum bu sefer de böyle bir cevap verdi. Belki bir işinize yarar.
Bu durumda, yönlendirdiğiniz domainin sıralama sorunu yaşıyor olabilir. Bunun çeşitli sebepleri olabilir, örneğin:
- Spam backlinkler: Yönlendirdiğiniz domainin spam backlinkleri olabilir, bu da Google bot'un domaininizi güvenilir bir site olarak algılamasını engelleyebilir.
- Duplicate content: Yönlendirdiğiniz domaindeki içeriklerin, başka sitelerde de aynı şekilde yer alması durumunda Google bot, bu içeriklerin hangi sitede asıl ve özgün olduğunu belirlemekte zorlanabilir.
- Teknik sorunlar: Yönlendirdiğiniz domainde teknik sorunlar olabilir, örneğin robots.txt dosyasında bir hata olabilir veya site hızı yavaş olabilir. Bu da Google bot'un domaininizi taramasını engelleyebilir.
Bu sorunları çözmek için şu adımları deneyebilirsiniz:
- Spam backlinkleri temizleyin: Yönlendirdiğiniz domaindeki spam backlinkleri temizleyerek, Google bot'un domaininizi güvenilir bir site olarak algılamasını sağlayabilirsiniz.
- İçerikleri özgünleştirin: Yönlendirdiğiniz domaindeki içerikleri özgünleştirerek, Google bot'un bu içerikleri özgün olarak algılamasını sağlayabilirsiniz.
- Teknik sorunları giderin: Yönlendirdiğiniz domaindeki teknik sorunları gidererek, Google bot'un domaininizi taramasını kolaylaştırabilirsiniz.
Bu adımları denemenize rağmen sorun devam ederse, Google Search Console üzerinden "URL'nin kaldırılması" özelliğini kullanarak, eski domaininizi Google index'inden tamamen kaldırabilirsiniz. Bu sayede Google bot, yönlendirdiğiniz yeni domaininizi daha hızlı ve doğru bir şekilde taramaya başlayabilir.