Hocam yazdıklarınızı kopyalarak ChatGPT'ye yazdım. Bunları yazdı. Çözümleri ne kadar doğru bilmiyorum ama belki işinize yarar.
Öncelikle, yönlendirmenin başarılı bir şekilde yapıldığından emin olmak için yeni alan adını tarayıcınızda doğrudan ziyaret ederek kontrol edebilirsiniz. Eğer doğrudan ziyaret ettiğinizde yeni alan adına yönlendiriliyorsanız, yönlendirmenin doğru yapılandırıldığından emin olabilirsiniz.
Bu durumda, Google Search Console'da adres değişikliği bildirimi yapamıyorsanız, Google bot'unuzun yönlendirmeyi tespit edememesi nedeniyle olabilir. Google bot'un yönlendirmeyi algılaması birkaç gün veya hatta haftalar sürebilir. Ayrıca, Google bot'un son indeksleme tarihi ile güncellenmiş bir sürümü görmesi için URL'lerin yeniden taranması gerekebilir.
Yine de, birkaç şey daha deneyebilirsiniz:
- Yeni domaininizi Google Search Console'a doğrudan ekleyin ve doğrulayın.
- Yönlendirmeyi yeniden doğrulayın. Bazen, yönlendirmeyi doğru şekilde yapılandırmış olsanız bile, web sunucusunda bir hata veya geçici bir sorun nedeniyle yönlendirme işlemi başarısız olabilir.
- Eski domaininize yönlendirmeyi kaldırın ve yeni domaininizin ana dizinine bir robots.txt dosyası ekleyin. Bu, Google bot'un eski URL'leri taradığı sırada yeni domaininizi keşfetmesine yardımcı olabilir.
- Google bot'un erişimini kısıtlamayı engellemek için yeni domaininize bir sitemap ekleyin. Bu, Google bot'un yeni URL'leri keşfetmesine yardımcı olabilir.
Umarım bu öneriler sorununuzu çözmenize yardımcı olur. Ancak sorun devam ederse, profesyonel bir SEO uzmanına veya Google desteğine başvurmanızı öneririz.
Sorun şuki başka bir domaine yönlendirip test ediyorum. 1 Dakika sonra yönlendirmeyi görüyor. Ancak istediğim ve yönlendirdiğim domaini bir türlü görmüyor
Yeni domainde problem olabilir mi acaba
Yani nasıl bir problem var bende bilmiyorum