9. gündeyim şimdiye kadar TT ve İnternet Kutusu taraflı kesinti yaşamadım.
Modem arayüzünden SNR'yi 5dB'ye sabitleyip özel düzenlemeler yaptım, TT DSLAM'dan gelen varsayılan SNR değeri 8dB'ydi. Modem üzerinden varsayılan DSL değerlerinde değişiklik yaptıktan sonra MediaTek çipli Keenetic modem ve Broadcom DSLAM arasında büyük bir uyumsuzluk olmadığını görüyorum.
Hat sorunları yaşamamak için 100Mbps istemeyeceğim, 79 fazlasıyla stabil bir bağlantı veriyor. Zaten TT personeli 79'u bile fazla bulmuştu. DSL düzenlemeleri sonrası 2 günlük standart aktif kullanım sonucunda 29 CRC 475 FEC almışım.

(Testler surf modundayken yapıldı, Steam ve Youtube'da video açık + Discord görüşmesindeydim)

Bufferbloat için birkaç QoS ayarı yaptım, Keenetic'in IntelliQoS özelliği işimi fazlasıyla kolaylaştırdı A+ olmasa da VDSL hattım için iyi bir sonuç olduğunu düşünüyorum.

Güncelleme (29/06/2025)
Son 1 haftadır Netspeed ve Millenicom'un sürekli kesintilere uğradığı haberleri üzerine güncelleme yapma gereği duydum.
İnternet Kutusu abonesi olalı 2 yıl oldu hiçbir şekilde uzun süreli kesinti yaşanmadı, bir dönem bazı sunuculara erişemiyordum muhtemelen IP kiraladıkları yerden kaynaklıydı o da çözülmüştü. Memlekette İnternet Kutusu kullanıyorum öğrenci olduğum yerde Millenicom kullanıyorum hangisi derseniz kesinlikle İnternet Kutusu.

Öğrenci olduğum yerdeki modemi(Millenicom TP-Link VN020-F3) buraya getirip değiş tokuş yaptım aynı ayarlar yok bu nedenle bufferbloat testlerinin güncel halini eklemeyeceğim.

100Mbps paket için fatura tutarı istatistiği;
  • 13.04.2023 179.90₺
  • 12.07.2023 239.90₺
  • 12.11.2023 269.90₺
  • 12.08.2024 359.90₺ (Mevcut fiyat)
Bu ay TT tarifelerinde fiyat artışına gittiği için zam bekliyorum, firmaya taahhüt teklif etmiştim fakat taahhütlü satış yapmadıklarını söylemişlerdi eğer böyle bir şey gelirse kesinlikle taahhüt yapacağım.