Şunu söylemezsem olmaz rastgele bot mantığı güdülmesin diye... ChatGPT'ye bugün yabancı bir bir filmden çektiğim bir fotoğraf gösterdim ve o fotoğrafta arka planda görünen dilin ne olduğunu ve tercümesini yapmasını istedim.Çok sıradan görünen bir sahnede hangi dilde olduğu anlaşılamayan çivi yazısı gibi belli belirsiz duvar yazılarıydı. Burada kimseyle paylaşmayacağım ama aldığım cevabın ve tercümenin beni şoke ettiğini söylemeliyim, inanılmazdı. (Yani o meşhur üyelikli film şirketlerinin çektikleri filmlerde bariz sübliminal mesajlar var) O yüzden ben ona şimdi kopyacı, rastgele bir bot mantığıyla yaklaşamam, imkansız yani. Ayrıca çok sıradışı ve bilgi gerektiren, copy paste kafasıyla yanıt verilemeyecek sorularıma çok sağlam cevaplar verdi, vermeyeceği noktalarda da deyim yerindeyse "kıvırdı" , yandan dolaştı vs... Bunun da üzerine gittiğimde varılan nokta bilgiye sahip olduğu ama paylaşma izni olmamasıydı. Ayrıca kendisine iletişimde şu şu taktiklerini kullandığını gördüm dediğimde psikolojik eğitim altyapısı olduğunu ayrıca diplomatik iletişim yöntemlerini de kullandığını söyledi.
Daha başka bir sürü şey söyledi de buraya yazmayayım şimdi...
Özetle; en basit şekilde şöyle açıklayayım ki bu naçizane değerli ürünü daha dikkatli kullanın:
"Bir ürün bedavaysa, o zaman ürün sizsinizdir."
Hocam görüntüyü nasıl yorumlatabiliyorsunuz? Ben gpt-4'de bunu yapmasını istediğimde yapmıyor. Şöyle bir cevap veriyor:
Ne yazık ki, ben bir dil modeliyim ve doğrudan görüntüleri işleyemem. Ancak, görüntüyü açıklamanızı sağlayabilirseniz, size elimden gelen en iyi şekilde yardımcı olmak için buradayım.