Resesyonu gören büyük firmalar işçi çıkartarak maliyet düşürür. Bu kötü durumda olduklarını değil, kötü durumda olmaktan korunduklarını gösterir. İşçi çıkartmaları işlerin kötüye gittiği anlamına gelmez, kötüye gitmesin diye önlem aldıkları anlamına gelir.

Layoff haberlerinin detaylarını araştıran biri olarak şunu gördüm, hani tüm gün ofiste oturup 3-5 mail atan, toplantı set eden, ama real bir üretime katkısı olmayan insanlar vardır. (iş yönetimi anlamında demiyorum, sadece bazı şeyleri asist yapan insanlar) Çoğunlukla bu tarz alanlarda işten çıkartmalar yapılıyor. Müşteri ilişkileri, insan kaynakları, satış temsilcileri vs. Asıl işlerini sürdürmekte işlerine yarayan ekibi her zaman elde tutuyorlar.

Bu yüzden benim önerim, ne iş yapıyorsanız yapın her ay kendinize şu soruyu sorun; Ben olmadan bu işler yürür mü? Tabi ki bazı alanlar kişiye bağlı değlidir, sen gidersin başkası gelir devam ettirir. Ama mümkün olduğunda o kilide yakın kalın. Sizin çıkartıp başkasını alırlarsa 6 ay entegrasyon gerekecek noktada kalın. O noktada bırakın işten çıkartılmayı, maaş pazarlığı bile yapabilirsiniz.