Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
Merhaba hocalarım Günaydın ,
bir arkadaşın önerisi ile hisse almıştım Halka arz dan Şimdi satış yapacaktım
Böyle kaldı şimdi ne olacak ?
ve Yeni hisse aldım oda Aşağıdaki gibi kaldı
Şimdi bunda ne olacak ?
Son bir sorum EUPWR Geçen gün halka arz yapıldı bir miktar aldık şimdi herkese dağıtıldı ve alım satım yapılıyor ben şimdi istesem yeniden EUPWR alabilirmiyim isediğim kadar yoksa halka arzdaki gibi sınır varmı ?
Lütfen bilgili olan kişiler aydınlatabilirmi
Merhaba hocam,
Size basit bir şekilde anlatayım. Örneğin siz bir satmak istiyorsunuz. Hissenin o anki fiyatı 10 TL diyelim. Sizin 10 TL'den hisse satabilmeniz için karşı tarafta da 10 TL'den hisse almaya gönüllü kişi veya kurumlar olması gerekiyor. Kullanıcı adınız ile örnek vereyim. TACEST adında bir firma var diyelim. Fiyatı 10 TL olsun. Siz 100 adet TACEST hissesi satmak istersiniz. Sistem karşı tarafta 100 adet TACEST almak isteyen var mı diye kontrol eder. Eğer kimse yoksa hisseyi satamazsınız. 10 adet TACEST almak satmak isteyen varsa 100 değil de 10 tane satmış olursunuz.
Ayrıca yeni halka arz olmuş şirket hisselerini genelde kimse satmak istemediği için alım yapamayabilirsiniz. Örneğin EUPWR kodlu hisse senedi bugün tavan yapmış. Yanı %10 yükselmiş. Kimse satmak istemediği için siz alamıyorsunuz. Böyle yazınca kafanız biraz karışmış olabilir. 30 saniyelik video linki gönderdim onu izlediğinizde daha iyi anlayabilirsiniz.
İyi günler dilerim.