Merhabalar,

Bugün foruma girdiğimde kimlik onayı ile karşılaştım. Kimliğimi selfie ile birlikte gönderdim. Hesabım açıldı.

Ancak bugün birinin benim hesabımla siteye giriş yaparak iphone 11 satış konusu açtığına dair bildirimleri de gördüm. Konu silindiği için detayını göremiyorum.
Dün forumda onaysız bir üyenin paylaşımındaki dikkatsizce indirdiğim bir yazılımı kurmaya çalıştıktan sonra başıma bu geldi. Dün gece de instagram hesabıma giriş yapılmıştı,neyse ki instagram kolay kolay değişikliklere izin vermiyor da geri alabildim.

Hemen bilgisayarımı formatladım. Ve şifrelerimi güncelledim. Kaspersky'i kurdum.
Not: Bu yazılım virustotal'de zararlı dosya içermiyor ibaresi taşıyordu. Elbette virustotal'e güvenemeyiz. Bu da en büyük kanıtı oldu.

Şimdi sorum şu;

Ben bilgisayarı formatlayıp, şifrelerimi değişmekten başka birşey yapabilir miyim? İkincisi bu şekilde şifremde değişiklik yapmadan r10'a veya chrome'daki girili olan hesaplarıma ulaşıp değişiklik yapmaya çalışan kişi ne tür bir hırsızlık uygulaması yapmıştır.

Keylogger mıdır? Yoksa direkt tarayıcıdaki kimlik bilgilerini kopyalayıp karşıya atan bir yazılım mıdır? Yıllardır ilk defa tongaya düşüp başıma geldiği için tedirgin oldum açıkcası.