Şahsım "Seçimi kazanırsak Türkiye Ekonomi modeli devam edecek." dedi, hali ortada. 6 aydır sabit dolara kaçmaya başladı yine millet. Siyaset yapıyorsun diyen varsa kalbini kırarım. Doları bile isteye yükseltiyorlar artık, Türkiye'yi Avrupa'nın ucuz iş gücü merkezi yapmaya niyetliler.
Doların bile isteye yükseltildiği yok hocam. Kur korumalı mevdulatlar ortada, Merkez bankasının kuru ortada, bankaların kuru ortada. Bankalarının kurunun, merkez bankasına kuruna oranla %5-10 fazla olması normal mi. Ki buna kapalı çarsı kuru da dahil. Siyasi olarak dolar sabit tutulmaya çalışılıyor.
Türkiye ucuz iş gücü oldu mu gerçekten oldu, daha da olacak. Bugün sanayiye gittim bizim ofisin arazi aracını bakıma soktum. Sadece 6k malzemeye harcım, kayışı yağı filtresi cart curt. Adam 4 saat uğraştı. Ustanın istediği ücret 500TL. Biz zaten şu an ucuz iş gücü olmuşuz. Ben şahsen ustaya o ücreti vermedim, utandım, yanında çalışan 3 tane personel var, kendi yaptığım işin saat/ücretine kıyasladım yediremedim kendime.