AUA1905 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ben hukukçuyum, tazminat davası nedir bilirim. Tazminata hükmedilmesi için ortada zarar olması gerekir, mahkeme eğer aşıdan kaynaklı kişide bir zarar olduğuna hükmederse onu ayrıca tartışırız. Ben de size ya da başkasına tazminat davası açabilirim, açılan dava mutlaka sizin bana ya da zarar verdiğiniz anlamına gelmez, hüküm gerekir.

Benim dinlediğim kişiler de profesör zaten merak etmeyin, 35 yıllık direkt kardiyoloji profesörü olan amcamdan bahsediyorum. Siz inanmak istediğinize inanıyorsunuz, muhtemelen bu hastalıktan sevdiğiniz kimse gözünüzün önünde hastanede günler içerisinde hayatını kaybetmedi, çaresizce ölümünü beklemediniz. Eğer yaşadıysanız başınız sağ olsun, yaşamadıysanız Allah yaşatmasın. Bununla birlikte ben sizin düşünce tarzınızı "tıp yobazı" olarak değerlendiriyorum, hakaret olarak algılamayın ki zaten hakaret de değil. O kadar gelişime kapalı ve komplo teorilerine açıksınız ki, büyük ihtimalle ilk aşı çıktığında da eğer o zaman hayatta olsaydınız aynı tepkiyi verecektiniz. Büyük ihtimalle Galileo'yu taşlayanlardan olurdunuz, ki benim gözümde bu denli aşı karşıtlığının dünya düzdür diyenlerden hiçbir farkı yok.

Aşı faydalı mıdır değil midir bu bambaşka bir tartışma konusu, buna varım. İşin uzmanları tartışsın, dinleyelim. Fakat karşı tarafı hiç dinlemeden "Sen de yargılanacaksın Bill Gates!" tarzında sunulan argümanlar sadece komik oluyor. Bu tip insanların 21 Aralık 2012'de kıyamet kopacak endişesiyle Şirince'ye gitmiş olması da bana gayet olası geliyor.

Ben kralcı değilim, bilim ve veriler neyi gösterirse onu söylüyorum. Bilim ve veriler de yukarıda belirttiğim gibi covid-19'un oluşturduğu miyokardit riskinin aşıdan 1000 kat daha fazla olduğunu söylüyor. Aşı yüzünden hayatını kaybeden kaç kişi vardır? Coronadan hayatını kaybeden kaç kişi vardır? Bunu tartışmaya ya da kıyaslamaya gerek var mı? Siz bilim ve verilerin aksine; kaynınızın anjiyosunu, hısmınızın bilmem nesini uzak-yakın veya alakalı-alakasız ne varsa aşıya bağlıyorsunuz. Sizin için belki de Başakşehir o sene aşıdan dolayı şampiyon olmuştur.

Tekrar söylüyorum benim bu konularda yetkinliğim yok, tahsilim de yok. Bilim ve yapılan araştırmalar, veriler neyi söylüyorsa onu aktarıyorum. Matematik yalan söylemez. Saygılarımı sunarım.
Gerçek yaşantı ile kağıt yaşantısı üzerinden birbirinden çok çok farklı. Pandemi zamanında ülkemizde günde 10 vefat sayısı olduğunda sadece bulunduğum şehirde 15 kişi vefat etmiş oluyordu. Siz burdaki bu bilgilerle bir varsayım yaparsanız yanılırsiniz. Aşı tabiki iyidir ama boylesine önemli bir aşının 6 ay sürede bulunmasi tabiki fayda yerine zararda getirecek. Sinovac aşısı oldu babam biontech olmasını tüm ailemde engeledim. Çünkü aşının mantığına ters biontech yeni nesil mRNA aşısı sinovac öyle fegil zayıf virüs ve savaş kazan antikor üret. Gerek çevrem gerek ben 3 kere her varyantını olduk sadece bazen aferi atarak iyilestik hatta devletin ilk zamanlar verdiği favir tarzı verdiği ilaçları direk çöpe attım. O ilaçlar yüzünden hastanede böbreği iflas edip ölen akrabamda oldu şuan biontech yüzünden daha benimle yaşıt kalp kası sorunu yaşayan akrabamda var. Bu kadar şeyin tesadüf olması imkansız . Malesef ülkemizdeki en ucuz şey insan hayatı o nedenle herşeyi bin kere sorgulamak gerekli. Teşekkür ederim