Bence avukata gerek yok. Eğer gerçekten bir PDF yoksa ve soruşturma başlatılmışsa iftiradan karşı suç duyurusunda bulunursan aynı dava ile birleştirilir ve kazanç sağlayabilirsin. İddia sahini iddiasını kanıtlayamayacağı için otomatik kazanabilirsin.
Bilgi için teşekkür ederim hocam. Hiç bu şekilde düşünmemiştim çok haklısınız. İftira suçu Türk Ceza Kanunu Madde 267 'de belirtilmiş ve cezası da çok iyi, dediğinizi uygulayacağım.
Olaydan önce alınan yedekleri hem ben hem de sunucu firmasına kontrol ettirdim. Kitap öğesine ait belge veya PDF var mı diye kontrol ettiler ve yazılı olarak herhangi bir kitap bulgusu veya PDF dosyası yok dediler. Olaydan önce sunucu tarafından alınan yedekleri de saklamaları için sunucu firmasına rica ettim. Gerektiğinde yedek dosyaya ait tüm veriler paylaşılır ben hiç bir şekilde kitap bulgusu, PDF barındırmadım, indirtmedim. Başka bir platform üzerinden indirilmesi için link paylaşmadım, yönlendirmedim. Kitap tanıtımları gerekli hite ulaşmadığı için reklam bile eklemediğim bir Web Sitesiydi
Yönlendirme için teşekkür ederim hocam.
Merhabalar.
Bu tip aslında suç olmayan konularda yasal işlem başlatan bir firma var.
Konu hakkında bilgisiz kişi ve yetkililer nedeniyle de başarılı oluyorlar.
Kendinizi ifade edebiliyorsanız bir avukata ihtiyacınız yok. Ama vatandaş olarak bazen bu hiç mümkün olmuyor.
Konu yazdığınız gibi ise herhangi bir sorun çıkmaması lazım. Ama firmalar uzlaşma aşamasında
karşı tarafı sıkıştırıp korkutarak uzlaşmaya çalışıyorlar. Bu nedenle yanınızda avukat olması iyi olabilir.
Detaylı görüşmek isterseniz profilimdeki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.
İyi forumlar
Bilgi için teşekkür ederim Fahrettin hocam. Telefon üzerinden aradım 1 saat sonra müsait olduğunuzda detaylı olarak görüşürüz İnşallah.
En sinir olduğum işler. Hangi yayınevi ise özelden yazında o yayınevine ait kitaplar almak istemiyorum. Dava edecek kişi bireysel ise onun ismini de atın. Kazara kitabını almayayım.
İlginiz için çok teşekkür ederim hocam. Sizinle kitap dostluğu kurmak isterim

Web Sitesinin altında "Asla ticari kazanç sağlamıyoruz bu web sitesi kitap tanıtımları için kurulmuştur korsan yayınlara karşı olduğumuzdan dolayı kitap PDF'leri sunucularımızda bulunmamaktadır. Tanıtımları okuduktan sonra yazara ait kitapları yazarın anlaştığı yayınevinden sipariş verebilirsiniz." şeklinde footer bölümüne yazı yazmıştım. Buna rağmen uzlaşma sürecinde ne kadar para koparsak kardır düşüncesiyle rahatsız ediyorlar