velmut adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Engellilerden alınmıyor zaten gidin bakalım engellilere bayi araba veriyor mu ?
Kesinlikle katılıyorum. Engelli raporu ile ÖTV muafiyeti olayı var ama gidin bayilere gizli saklı da değil adamlar açık açık ÖTV indirimi ile araba satmıyoruz başka yere gidin diyorlar yine aynısı olacak. Bayiler ÖTV indirimi ile araba satmıyoruz dedikten sonra istediğin kadar yasa çıkar hepsi fos adamların elindeki arabaları zorla sattıramayacağınıza göre maalesef hiçbir işe yaramayacaktır. He devlet der ki misal 500.000 aracı ben ÖTV'siz olarak kamu alımı şeklinde alıyorum sıkıysa verme diyecek peşinden ÖTV'siz alımları benden yapacaksınız der ve direkt kendi satıcı olur o zaman belki bir ihtimal işe yarar ancak o da olacak bir şey değil. Yani özetle böyle bir düzenleme gelse bile pratikte hiçbir fayda sağlamayacaktır.

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Özel ihtiyaç dışındaki şeylerde ÖTV kalmalı. Zaten bunun adı özel tüketim vergisi. Temel ihtiyaçlarda kaldıracağız demek yerine ilk araç saçmalığı yapıyorlar ve herkeste dediğimi sorgulamak yerine söylediklerini tartışıp alkış tutuyor.

Yazık abi ne diyeyim. Biz hak ediyoruz bu kadar sorgulamaktan aciz bir toplum olamaz.
Günümüz Türkiye'sinde araba lüks değil hocam. Bunun hastası var çoluk çocuğu olan var hepsini geçtim toplu taşıma bile aldı başını gitti. Araba olduktan sonra günlük ulaşım masrafını aşağıya indiren çok şey var. Bunların hiçbirisi olmasa bile lüks markaların araçları hariç orta sınıfın binebileceği araçlar lüks tüketim değildir. Zaten başımızdakiler de böyle düşündüğü için bu hale geldik ya. Biri araba lüks der öteki çıkar göster telefonunu der.