Konu
R10'un anlamı nedir?
18-04-2023, 18:55:34
EmreKarakaya
Platin üye
Alıntı
r10 nasıl oluştu fikir nerden çıktı neden açtınız?
2003 yılında Google'a hayrandım. Bir zamanların devi altavista.com u piyasadan silmişti. Google'da üst sıralara çıkmanın önemini fark etmiştim çünkü nereye gitsem insanlar artık arama yapmak için google'a giriyordu. Google'da üste çıkmak demek sitelere daha fazla ziyaretçi çekmek demekti. 2004 yılında adsense yoktu. Sitelerin tek gelir kapası banner reklamcılığı idi.
2000'li yılların başında Google'dan önce diyelim ziyaretçi çekmenin yollarında biri toplistlerdi. O zamanlar piyasada 4-5 kaliteli toplist vardı.
İyinet toplisti bir forum açınca oraya takılmaya karar vermiştim. Sonra iyinet admin ile yollarımız ayrıldı ve r10.net i kurmayı ve bildiklerimi başka insanlarla paylaşmaya karar verdim
.
Bu popülariteyi tahmin ediyormuydunuz ve iyinete rakip olarakmı açmıştınız ?
İyinet biraz daha genel forumdu yani webmasterlara yönelik ama ben daha çok Google'a ağırlık vermeye karar vermiştim. Zaten o zamanlar Adsense yeni çıkmıştı. insanların kafasında çok fazla soru vardı. İyinet biraz toplistin gölgesindeydi.
Anladım ona binaen açtınız.. r10 neden peki yada domaini nasıl aldınız r10 radmin r nin esprisi nedir?
O zamanlar dünya kupası fırtınası vardı. Ronaldinho için fan sitesi yapacaktık. Ronaldinho 10 numaralı formayı giydiği için r10 diye bişeyler yapmayı tasarlıyorduk ama sonra iyinetadmin ile yollarımız ayrılınca boşver ronaldinho'yu dedim akılda kalıcı olduğu için r10.net i pekte webmasterlık çağrıştırmayan bir isim olmasına ragmen açtık
..
Kaynak:
https://web.archive.org/web/20170713...-roportaj.html