Allah'ım babanızla beraber tüm hastalarımıza şifalar versin inşAllah.. Çok geçmiş olsun.. Haklı mücadeleniz içinde tebrik ederim sizi. Başkası olsa belki öyleymiş deyip uzatmayacaktı.
Merhaba,
Değerli arkadaşlar bugün çok değişik bir olay ile karşılaştım ve bu konuyu sizlere de paylaşmak istedim muhakkak başınıza gelebilir bu konu ile ilgili sizlerin de bilgi sahibi olmanız gerektiğini düşünüyorum...
Yaklaşık 9 ay önce babama triod kanseri teşhisi koyuldu ameliyat, ışın ve kemoterapi gibi tedaviler ile birlikte işlemlerimiz oldu yaklaşık bir hafta önce tekrar yatış aldık bu sefer trakeostomi dediğimiz işlem uygulandı hastanın hayati riskini ortadan kaldırmak ve solunum ile ilgili problemi gidermek maksatı ile bu işlem uygulandı sağ olsun hocalarımız problemsiz ve başarılı şekilde işlemlerini tamamladılar. (Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Fakülte Hastanesi)
Ardından taburcu olmamıza bir gün kala aspiratör cihazı + soğuk hava cihazı + trakeostomi kanülü alınacağını ve rapor yazılacağını söylendi örneğin bu üç cihazı yaklaşık 15 bin ₺ gibi bir rakama satın aldım (en kalitesi) doktorumuz da rapor yazacağını ve devletinde bu konuda yardımcı olduğunu söyledi (yani yüzde 40 gibi bir rakamı devlet karşılıyor)
Olay burada patlak veriyor. Raporu yazdırmak için doktorun sekreterine gittik durumu anlattık aldığımız cihazları medikal firmasından kodlarına kadar herşeyine kadar ilettik bize verdiği cevap devlet artık sizin aldığınız şeyleri karşılamıyor bir hafta önce sistem değişti sgk artık karşılamıyor dedi..
Not: bu sadece bu hastalık ile ilgili değildir ! ne olursa olsun doktorunuz evde kullanmak için bir cihaz alınması gerektiğini söylüyor ve devlet de o cihaza destek veriyorsa problem yok
Hastane yönetimi ile görüştüm diyorum ki üç tane medikal firması ile görüştüm hepsinin bu cihazlarda devletin karşıladığını beyan ediyorum o da araştırıyor birilerine soruyor yok artık karşılamıyor dedi tamam dedim kapattım
Bugün şeytan dürttü il sağlık müdürünü aradım durumu anlattım sgk ile görüşmemi söyledi ve aradım ne dese beğenirsiniz ? devlet bu aldığım cihazların yüzde 40'ından fazlasını karşıladığını söyledi ve yanına davet etti gerekli tüm evraklarını kendileri verecek hastaneye o belgeleri ibraz edip raporun yazılacağını söylediler..
Sonrasında araştırınca öğrendim ki (bazı medikalci arkadaşlarımdan) bazı hastaneler medikalciler ile anlaşıyormuş bana şunu söylemişlerdi hasta yatarken bu cihazlar lazımsa söylerler bizim satın alma birimi işlem yapar sonrasında hastaya verilir demişlerdi arkadaşlarım ise diyor ki hastanelerin bu birimleri muhakkak birileri ile anlaşıyor o esnada alım yapıp ne alabilirlerse alıyorlar dedi...
Şimdi gerisini artık siz kendiniz kurgulayın ben bu şekilde uğraştım ve raporu yarın sabah getirip o sekterin önüne atacağım SGK'in karşıladığı malzemelerin raporunu nasıl yazmadığının hesabını soracağım. Mesela para değil mesele devletimiz bize bu imkanı sunuyor hatta babamın özel proteinli ilaçları var sporcuların kullandığı çikolata aromalı içecekler var onu dahi devlet kendisi tamamını ücretsiz olarak gönderiyor. Fakat bu hastaneler 3 kuruş para kazanacağız diye hem hastayı hemde hasta yakınını uğraştırıyor.
Eğer ki bu tarz bir durum başınıza gelirse alınacak olan malzemeleri ilk etapda ilk SGK müdürlüğünden araştırın devletin desteği muhakkak oluyor arkadaşlar boşunuza cebinizden para ödemeyin