Sağlık Çalışanı ve Süreci Dibine Kadar Yaşayan Birisi Olarak Yazıyorum.
-Çalışma şartları, mobing, iptal edilen izinler, hukuksuz soruşturmalar yaşadık bölüm olarak bu süreçte.Fiziksel zorlukların yanında bütün kanunsuzlukları yaptılar üzerimizde. Şİmdi konunun bununla ne alakası var diye sorabilirsiniz. Şöyle ki, hiç aşı olmadım son zamanlarında 1 kez covid geçirdim onuda ilaçsız besin takviyeleri ile hafif geçirdim. Lakin 3-5 ay sonra kalp çarpıntıları, uyuyama göğüs ağrısı vs sorunlar başladı,Kardiyoloji den birşey çıkmayınca pskiyatri kontrolünde anksiyete olduğuna karar verildi. Yalnız antidepresan tedavisi bile kalp ritim bozukluğunu+ ekstra atımları(eksta sistol) durdurmadığı için beloc da kullandım. Sorunların çoğu düzelmişti.
-Ramazan ayı ile yeniden ritim bozukluğu+ekstra atımlar devam edince bu sefer kesin kalpte problem var diyerek kardiyoloji+2 gün holter ama birşey çıkmadı.Geceleri kafanı yastığa koyduğunda kalp vuruş sesinden uyuyamıyorsun.
- Anlaşılan Anksiyete hala devam ediyordu. Şimdi ona göre şartlar oluşturup tedaviyi dışarda aramaya başladım.
Sonuç Olarak ; Kalp rahatsızlığı yaşayanların, ritim bozukluğu başlayanların, ekstra atımlarla anlık nabız yüksekliği yaşan arkadaşların büyük bir kısmı aslında Anksiyete hastası şuan. Kalp ultrason + Ekg+ Holter vs. yapılıp birşey çıkmadı ise anksiyeteyi biraz araştırın özellikle youtube da Özlem Tokgöz'ün videoları rahatsızlığımın ilk zamanlarında çok faydalı olmuştu. Kendiniz halledemeyecek gibi iseniz pskiyatri ye gitmeye hiç çekinmeyin. Antidepresan ilaçları araştırın uyuşturucu değil bunlar, panik atak hastalık değildir , anksiyetenin belirtilerinin-ataklarının başladığı zamana denir.
Sorun yaşayan herkese geçmiş olsun. Zamanın hastalığına hoş geldiniz.