KOZBA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Buradaki konu url yapıları değil buradaki konu önemli web verileri ve pagespeed in seo ile alakalı olup olmaması.

Önemli Web verileri bugün ilettigim veya iletmedigim kaynaklarda teknik seonun bir konusudur.

Pagespeed de doğrulanmış bir seo faktörüdür, Ahrefs'in iddiası bu şekilde.

Bu iki konuda direkt olarak SEO ile ilgilidir, senin kabul edip etmemen umrumda bile değil açıkçası benim takip ettiğim kaynakları link olarak ilettim zaten, umarım sende takip edip kafa yapini değiştirirsin biraz.
Hocam pagespeed in doğrudan SEO ile alakası yoktur cümlesinden site hızının SEO ile alakalı olmadığını mı anlıyorsun?

Google bile kendi sayfasında kullanıcı deneyimi başlığında yer veriyor site hızına. Site hızı iyi olursa kullanıcı deneyimi iyi olur oda direkt SEO'ya etkiler bu konu bu şekilde zaten. Ve baktığın zaman kullanıcı deneyimi ölçeği içerisinde sadece site hızı yok bir çok farklı etken var ve dolayısıyla DOĞRUDAN SEO ile alakalı bir metrik olmuyor. Örnek vereyim kullanıcı deneyimi konusunda senin websiten responsive değilse isterse 1 saniyede açılsın mobilden giren kullanıcılar direkt çıkar buda SEO performansını olumsuz etkiler.

Yani senin kullanıcı deneyimin iyi olursa SEO performansın artar site hızın değil.

Laf sokup durmasaydınız iyidi yok kafa tipi yok en iyi bilirimciler birde ben farklı bir arkadaşın konusuna yazıyorum, sen kalkıp bana cevap veriyorsun. Konuda ki mesajlarınızı report ediyorum, umarım gereği yapılır