Söyledikleriniz içinde yanlış bilgiler var.
Biontech deneyleri tamamlanmadan uygulanmaya başlanmadı.
Yüksek bütçe sayesimde ve zorunluluktan deneyler sıra ile yapılmadı. Faz 2 ve Faz 3 aynı anda yapıldı.
Deneyler çocuklar için hamileler için ve değişik yaş geupları için ayrı ayrı yapılıyor. Çocuk hamile ve kronik rahatsızlıkları olanlar için deneyler tamamlanana kadar geçici onay aldı ve bu gruplara aşılama tavsiyesi yapılmadı.
Daha sonra çocuk ve diğer grupların deneyleri de tamamlandı ve geçici onay kalıcı lisansa çevrildi.
Virüsün pıhtı atımına neden olduğu, damar çeperine hasar verdiği ve kalp kası iltihabı yaptığı biliniyor.
Aşının neden olduğu kalp kası iltihabı ve kalp rahatsızlıkları aşısız virüse yakalananlarda kat kat daha fazla.
Hala virüse aşıdan çok givenenler olması ciddi bir soayolojşk vaka.
Aşılar güvensizdi de virüs çok mu givenliydi?
Aşılar olmasa dünya ekonomisi 5 sene düzelmez, önlemler kısıtlamalar 5 sene kalkmazdı ve ölü sayısı da kalp damar rahatsızlığo yaşayanların sayıso da 5 kat fazla olurdu.
Dostum 4 kez covid oldum ancak 1 doz bile aşı olmadım.
Çok net söylüyorum bu saçma sapan aşılar üretilip milyonlarca insana vurulmasaydı da bugün aynı durumda olacaktık yani virüs zaten etkinliğini yitirecekti. Aşılar tamamen gereksiz kimseye bir fayda sağlamadı. Çevremde bir çok insan aşı olup bir süre sonra covid pozitif çıktılar.
Hee diyeceksin ki aşı olanlarda covid oluyorlar ama çabuk atlatıyorlar, kardeşim ben aşı falan olmadım 4 kere covid pozitif çıktım bildiğin gripten bile hafif şekilde 1-2 gün içinde geçti gitti anlamadım bile. O kadar.