ErtugrulBasli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
OVH a çıkarak daha kötü bir karar almışsınız OVH koruması şu anda eskisi kadar iyi değil ve sanal mikrotik hiç bir iş yapmıyor fiziksel port olmadığı sürece 4x1 gbit port veya 10g port takılırsa sanal mikrotik iş görür onun haricinde gelen saldırıları tutamazsınız aynı saldırıları bizde aldık ve fixledik önerim sunucuyu iade etme şansınız bulunuyorsa iade etmeniz ovh sizin için bir çözüm olmayacaktır

Utku arkadaşımız piyasaya dün gelmiş birisi değil gayet bilgili bir insan dava açmanız bir çözüm olmayacaktır bunun geçmişte bir çok örneğini gördüm

konuya ek olarak @byberke; yorumunuza istinaden yazıyorum bahsettiğiniz "Fortinet, Arbor Networks, Radware ve A10 Networks" gibi şeyleri sanırsam sadece isim olarak duydunuz MTA sunucusu veya diğer başka sunucular için Fortigate in lisansını ve cihaz ücretini nasıl ödeyecek bilemiyorum Arbor u şu anda eskiden bildiğim kadarıyla vodafone dc de yurt dışı koruması olarak sunuyorlardı ve 1m paket sonrasında otomatik olarak ipyi down ediyordu A10 Network sadece türknette var diyebiliyorum olay yurt dışı koruması değil olay exploit saldırılarının engellenmesi ve sizin bahsettikleriniz hiç biri bu saldırılarda etkisi olmaz yazdıklarımı lütfen yanlış anlamayın herkes her şeyi bilecek diye birşey yok sadece insanları yanlış yönlendirmeyin
Merhaba, bir ara yazı yazmaktan öteye gitmeyi düşündüğünüz zaman, kullanıcının konudaki standart koruma talebini okuyabilirsiniz. Okuma öğrendikten sonra tekrar tartışabiliriz, her zaman.

C4N34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gelen saldırı sonucunda MTA sunucumuzun 22003 UDP = Oyuncu Bağlantı, 22126 UDP = Server Liste portları kapanıyor. Cloudflare'den dönen bir doğrulama/verify sistesi yaptık bu linke tıklayanlar için sunucuya giriş izni verdik şuanda bu şekilde sorunumuz %50 alternatif yollar kullanarak çözülmüş durumda ama asıl mesele bu saldırının nasıl fixleneceği. Türkiyede gerçekten bu işle uğraşabilecek yada ekipman,donanıma sahip olabilecek bir kişi yada firma bulunmuyor mu? Onlarca MTA Sunucusu olarak elimizi taşın altına koymaya biz razıyız bu konuda sözleşme dahi yapabiliriz. Bu süreçte bizimle muhattap olabilecek sorunumuzu çözebilecek her türlü yola başvurmaya biz razıyız. Türkiye lokasyon veya farklı bir lokasyonda çözüm bulunacaksa o konuda o bölgeyle iletişime geçebilirizde. Kısacası anlayacağınız kendilerinin hosting firmalarında barınmayanı MTA'da tutmak istemiyorlar işin özeti üzülerek bu
Merhaba,

Mta yetkilileri, arkadaşın bahsettiği exploit açığına karşın bir güncelleme yayınlamıyorlar mı, bildikleri halde?