Eğer ağzınız laf yapıyorsa ve ucuza ulaşabileceğiniz kaliteli gıda türevi ürünler varsa; gezerek pazarlamayı düşünebilirsiniz.
Marka olabilecek akılda kalıcı bir kullanıcı adı bulup instagram hesabı açın. Gittiğiniz müşterilere ben yöresel ürünler satıyorum
başka ihtiyacınız olursa sayfama bakabilirsiniz diyebilirsiniz. Ufak bir kartvizit de olabilir. QR kodlu.
Numaramı kaydedin güzel ürün gelince whatsapptan story atıyorum diyebilirsiniz. İnsanların size dikkat etmesini sağlarsınız.
Güzel bir fotoğraf çektirin. Yüzünüz net gözüksün. Samimi gözüken. Mümkünse düzgün giyinin. Plaza adamı şeklinde olmasın ama.
Sağlam ürün ve görerek alışverişte eski esnaftan para kazanabilirsiniz. Samimiyetiniz oluşunca bu kişilere başka şeyler de pazarlayabilirsiniz.
Önemli olan iyi ürün ve güler yüz. Başlangıçta çok düşük karlar elde etseniz bile güveni sağlayınca fiyatları arttırabilirsiniz.
Güven kazanınca internet sitesi, sanal pos, kargo anlaşmaları, tasarımlar vs. başkasına taşere edebileceğiniz işlerini de alabilirsiniz.
Bir nevi manuel yollarla network oluşturmanızı öneriyorum. Oluşan bu networkü ilerde farklı projeler için pazarlayabilir
ya da kendi işinizde satışları arttırmak için kullanabilirsiniz. Ya da reklam satabilirsiniz. Öğrenciliğin nimetlerinden faydalanın.
İyi çalışmalar