Merhabalar, İsmim Ahmet Yaşım 21
Evvelden beridir Bilişim ve Teknoloji alanına hevesli ve meraklıyım. Uzun zamandır hayalini kurduğum çok fazla olumlu-olumsuz yorumu olan bu Hosting girişimine başarılı ya da başarısız olma riskini alarak büyük bir tutku ile giriş yapacağım. Günümüz 2023'de Dolar ve Euro'nun yüksek olması (Fiziksel-Sunucu-Fiyatları, Donanım-Fiyatları, Veri-Merkezi-Fiyatları, Yazılım, Vergi, Muhasebe, Giderler vb.) çeşitli Hosting şirketi için gerekli olan bir çok şeyi derinden etkiledi.
Bu alanda tecrübesi ve girişimi olup benim ve benim gibi hayali olanlara, değerli r10net üyeleri ne gibi öneriler, fikirler, yorumlar ve tüyolar verir olumlu ya da olumsuz bilmek isteriz.
Buna ek olarak bir kaç adet de sorum olacak;
1- [.com .net (.tr) .host ] hangisi tercih edilmeli?
2- Hangi donanımlar tercih edilmeli örnek: (e5 26xx v3-v4, ssd ya da sas vb.)
3- Hangi Veri Merkezini önerirsiniz (BursaDGN,İstanbulPremier,BursaPendc,Turkcell,Voda fone,Radore,Comnet,Datacasa vb.)
4- Şirket için Limited mi Anonim mi tercihiniz olur? (Şahısın da yeterli olduğunu biliyorum sadece bilmek istiyorum.)
5- Özellikle Oyun Sunucuları için korumalar bir hayli yetersiz kalıyor ne gibi kesin çözümler uygulanabilir ucuz-pahalı? (Özel-Firewall,Mikrotik,CloudFlare-Magic-Transit vb.)
Konuyu okuyup cevaplayan herkese teşekkürler.
Merhabalar , Hosting Firması Kurulumunda Bunlardan Başka Aklınıza Takılan Bir Soru Olursa Çekinmeden Whatsapp Hattımıza'da Yazıp Bilgi İsteyebilirsiniz.