Merhaba, zamanında benzer sistemi envato için yapmıştım ancak link kısaltma siteleri hiç kaar ettirmiyor maalesef. Aynı kullanıcı en fazla 2 kere sayılıyor. 2. Si de düşük ücretli oluyor. Bazıları 2 yi bile saymıyor.
Aynı kullanıcı serverinizi sürekli yorabilir. Maaliyet kazandığınızın yüzlerce katı olacaktır.
Günde 3 tane sayan da var, günde 2 tane sayan da var hocam. Kullanıcıyı 20-30 saniye oyalayan mesela bin gösterime 3,5 dolar veriyor. Diğer ülkelerde bu oran daha yüksek. Gerekirse klasik olarak yapılan, döngü şeklinde, 1 değil 2-3 kısaltma da eklenebilir. İlk etapta düşünmüyorum ama eğer çok çok az kalırsa kazanç bu ihtimal de değerlendirilebilir.
Ayrıca başlangıçtan sonra, isteyen olursa api üzerinden de tek reklamlı kısaltılmış link vermeyi düşünüyorum. Mesela kişi bu siteye benzer site kuracak. Ona api erişimi vereceğim. Sitesinden çevrilen linkleri api üzerinden çevirip benim verdiğim tek reklamlı linke kendi kısaltma reklam linkleri ile döngü yapacak ya da sitesindeki reklam gösterimlerinden kazanacak. Hem ben o sitedeki kullanıcıların da çevirdiklerinden reklam kazancı elde edeceğim, hem de site sahibi domain+host hariç hiçbir ücret ödemeden böyle bir hizmet almış olacak.
Ama şuanda bunların hepsi fikir aşamasında tabii. Vakit buldukça bu projeyi hızlıca geliştirip kullanıma sunmayı planlıyorum.