Merhaba arkadaşlar.

İnternetten dosya indirmek isteyenlere forumdaki konumun üzerinden manuel olarak yardımcı oluyordum. Ben de bunun yerine sistemi otomatikleştirmeye ve link kısaltma ile para kazanmaya karar verdim. Kişiler siteye girince indirmek istedikleri turbobit, rapidgator vb. linkleri ekleyecekler, ben onları 20-30-60 mb/s ile sunucuya çekip, kullanıcılara direk sunucudan link vereceğim. Böyle bir sistem için Türkçe olarak iniyo.net alan adını düşündüm. Ancak "iniyor" kelimesine göre eksiklik olduğu için ve belki insanların aklında kalmaz diye iniyor.net'i de kaydettim.

Yabancı alan adı olarak dloading.net'i kaydettiğim için iniyo.net ile birlikte ikisini mi kullansam yoksa dloading.net ile birlikte iniyor.net'i mi kullansam. "iniyo" kısa ve marka algısı da var sanki. Ama insanların aklında kalır mı bilmiyorum. Bu konuda kafam karışık.

Ayrıca yabancı alan adı ile Türkçe alan adı arasında ilişki kurmayı düşünmüyorum. Yabancıdan girenlere İngilizce, Türkçe'den girenlere Türkçe site göstermeyi düşünüyorum. Bu konuda da fikri olanlar varsa da değerlendirmek isterim.

Fikirlerinizi bekliyorum.