Merhabalar herkese web alanında 0 bilgim olduğu için birkaç temel sorum olacak size bunları benim anlayabileceğim dilde cevaplayabilirseniz çok sevinirim bir alanda bilgi ve rehberlik üzerine bir projem var içerikte toplamda 80-100 civarı ingilizce makale olacak şu an yarısına yakınını bitirdim türkçe olarak kendim yazıyorum tamamen özgün yani ingilizcem var zaten çeviriyi en son kendim yapacağım. Makaleler genelde 500-1000 kelime arasında olup bol resimli olacaklar. Ayrıyeten bir de soru-cevap için basit bir forum kısmı olacak. Sorularıma geçiyorum ;
1- Makalelerin kolay ve üst sıralarda indeks almak için başlıklarda ve yazı içeriğinde kelime seçimi yaparken nelere dikkat etmem gerekiyor ?
2- Bir makalede çok görsel bulundurmanın dezavantajı var mıdır ? Örnek veriyorum bir çiçek çeşidi göstermek istiyorum o çiçeğin 1 değil 3 tane fotoğrafını koysam ne zararı olur ?
3- Kullanılan fotoğraflardan telif yememek için ne yapmam gerekiyor ? Kullanacağım fotoğrafları genelde google'dan alacağım, bu fotoğraflar anonim olarak mı geçiyor yoksa kaynak google diye en azından belirtmek mi gerekiyor ?
4- Sizce en azından elimdeki olan makaleleri girebileceğim şekilde siteyi kurup açık hale getirmek mi mantıklı yoksa bütün makalelerin hazır olmasını bekleyip en son mu bütün içerikleri 1 günde girip siteyi açmalıyım ?
5- Bir hayal tabi ki şu an ama üzerine çalıştığım proje alanında örneği çok yok yani tutarsa, çok güzel bir proje olabilir. Bu yüzden güvenlikli bir site olmasını da istiyorum. Bir süre sonra zaten forum içi webmaster arkadaşlardan yardım alacağım. Bir websiteyi güvenlikli yapmak için en baştan almam gereken önlemler nelerdir ? Mesela hangi programlama dilinde yazıldığı mı önemli yoksa seçtiğimiz hosting firması mı ?
Bunlar haricinde herhangi bir tavsiyeniz veya söylemek istediğiniz varsa da açığım, kıymetli vaktini ayırıp cevap veren herkese çok teşekkür ederim şimdiden